Konut fiyatlarının ardından arsa fiyatları da patladı. Vatandaş elini nereye atsa canı yanıyor

Konut fiyatlarının ardından arsa fiyatları da patladı. Vatandaş elini nereye atsa canı yanıyor
Konut fiyatlarındaki artışın ardından vatandaşlar yatırım amaçlı arsa alımına yönelirken arsa fiyatları da artan taleple birlikte yükselişe geçti.

Türkiye’de fırlayan konut fiyatları alımı zorlaştırırken şimdi de arsa fiyatlarında patlama oldu

İktidarın artan konut fiyatlarına yeterli müdahale edememesi ve ortaya atılan projelerin piyasanın ateşini söndürmeye yetmemesi nedeniyle konut fiyatları son bir yılda adeta patladı.

Artan konut fiyatları nedeniyle yatırım amaçlı arsa almaya yönelen vatandaş, artan talep nedeniyle burada da duvara tosladı. Son bir yılda imar izni olan arsaların fiyatları yüzde 80 ila yüzde 100 oranında artış gösterdi.

Fiyatların en yüksek olduğu iller ise İstanbul, İzmir, Antalya, Rize ve Muğla olarak sıralandı.

Antalya yüzde 180’lik artışla ilk sırada yer aldı. İç Anadolu Bölgesi’nde; Çankırı yüzde 139 ile en yüksek artış yaşanan illerden oldu.

Eylül ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi dışında bir de dar gelirliye arsa projesi açıklanacak. Hazineye ait altyapılı arsalar uygun ödeme koşulu ile satışa çıkacak. Evi olmayan vatandaşlar bu arsalar için başvuru yapabilecek, hak sahipleri de kura ile belirlenecek. Vatandaş aldığı arsada evini yaptıracak.

İlgili Haberler