Vatandaşın yüzde 75’i faturalarını ödeyememekten korkuyor

Vatandaşın yüzde 75’i faturalarını ödeyememekten korkuyor
IPSOS-WEF Global şirketinin anketine göre Türkiye’de vatandaşın yüzde 75’i önümüzdeki 6 aylık süreçte faturalarını ödeyemeyecek duruma gelmekten korkuyor.

Türkiye’de gün geçtikçe ağırlaşan yaşam koşulları vatandaşı kara kara düşündürmeye devam ederken IPSOS araştırma şirketinin gerçekleştirdiği son anket dikkat çekti.

Vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısını gözler önüne seren ankete göre ankete katılan vatandaşın yüzde 75’i gelecek 6 ay içerisinde faturalarını ödeyememe kaygısı çekiyor.

Söz konusu ankete katılan vatandaşların yüzde 80’i ise yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından hükümeti sorumlu tutuyor.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp’in paylaştığı verilere göre, halkın yüzde 84’ü ülkedeki yaşam maliyetlerinin artmasında sınırdan dilediği gibi geçen ve sayıları 10 milyonları bulan sığınmacıların etkili olduğu kanısında. Ankete katılanların yüzde 81’i artan maliyetler konusunda faiz oranlarını suçlarken yüzde 80’lik bir kitle ise iktidarın yanlış politikalarının ülkenin bu duruma gelmesine sebep olduğu görüşünde.

Ayrıca ankete katılan vatandaşların yüzde 66’sı ekonomik olarak büyük zorluk çektiğini dile getiriyor. 11 ülkede gerçekleştirilen ankette gelirinin azalmasını en çok bekleyenler ise yüzde 62 ile Türkler.

Öte yandan Türk halkının yüzde 81’i önümüzdeki süreçte akaryakıta yeni zamlar geleceğini beklerken, bunların yüzde 44’ü aracını daha az kullanmayı düşündüğünü dile getiriyor. 

 

İlgili Haberler