Boupendza bombası patladı! 8 milyon euro'ya imzalar atıldı

Boupendza bombası patladı! 8 milyon euro'ya imzalar atıldı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da transfer listesinde olan, hatta devre arasında Krasnodar'ın kapısından dönen Aaron Boupendza Serie A ekibi Atalanta ile anlaşmaya vardı.

Ve Aaron Boupendza transferi için anlaşma sağlandı. Atakaş Hatayspor, Gabonlu futbolcunun 8 milyon Euro karşılığında transferine izin verdi. Boupendza''nın yeni takımı belli oldu. İşte büyük ses getirecek transferin tüm ayrıntıları...

Süper Lig''de 2020-2021 sezonuna damga vuran isim Gabonlu golcü Aaron Boupendza oldu. Hatayspor''un 24 yaşındaki golcüsü attığı 22 golle müthiş bir performans sergilerken tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.



Atakaş Hatayspor, Aaron Boupendza için her fırsatta 10 milyon euro talep edildiğini açıklamıştı. Süper Lig''den Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere yurt dışından da birçok teklif alan Gabonlu golcü sezonu Atakaş Hatayspor formasıyla tamamladı. Devre arası transfer döneminde Boupendza için ilk girişim Galatasaray''dan oldu. Hatayspor da Galatasaray''ın ilgisini doğrulamış fakat transfer Hatayspor''un yüksek bonservis beklentisi sebebiyle gerçekleşememişti. Galatasaray''ın ardından Fenerbahçe de devreye girmiş fakat Atakaş Hatayspor''un 10 milyon euro istemesi üzerine transfer yatmıştı.

Galatasaray ve Fenerbahçe''nin ardından Rusya Premier Lig ekiplerinden Krasnodar, Boupendza için Atakaş Hatayspor ile prensip anlaşmasına varmış hatta Rus temsilcisinin yöneticileri Hatay''a kadar gelip transferin detaylarını konuşmuştu. Aaron Boupendza ise kariyerine Rusya''da devam etmek istemediğini belirterek sezon sonunda transfere karar vereceğini açıklayarak Hatayspor''da kalmıştı.



Atakaş Hatayspor formasıyla Süper Lig''de 2020-2021 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Gabonlu golcünün transferi konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Boupendza''nın yeni takımı netleşmeye başlarken transferde ufak detayların konuşulduğu aktarıldı. Gabon basınında yer alan habere göre Aaron Boupendza''ya Galatasaray, Fenerbahçe ve Celtic''in ardından Atalanta da talip oldu. Gabon Review sitesinin son dakika olarak duyurduğu haberin detayında Atalanta ve Atakaş Hatayspor''un resmi transfer görüşmelerine başladığı aktarıldı.

Atalanta''nın Hatayspor''a ilk etapta 8 milyon euroluk teklifte bulunduğu belirtildi. Haberde iki kulüp arasındaki görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği ve gelecek hafta transferin resmen açıklanmasının beklendiği vurgulandı. Haberde Atakaş Hatayspor''un Boupendza''nın sözleşmesine ''11 milyon euroya serbest kalır'' maddesi koydurttuğu fakat Atalanta ile yapılan görüşmelerde 8 milyon euro talebinin kabul edilebileceği ifade edildi.



Haberin detayında Atakaş Hatayspor''un Fenerbahçe ve Galatasaray''dan 10 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği ifade edilirken Hatayspor''un Boupendza konusunda inadının kırıldığı ve Atalanta''dan gelen 8 milyon euroluk teklifi oyuncunun da ısrarı sonrasında kabul ettiği ifade edildi. Gabon basınında yer alan son dakika haberine göre Atalanta ve Atakaş Hatayspor''un gelecek hafta Aaron Boupendza transferine noktayı koyacakları ve transferin resmen açıklanacağı okuyuculara aktarıldı.



Süper Lig''de fırtına gibi esen Gabonlu forvet attığı 22 golün yanı sıra etkileyici çalımları ve hızı ile dikkat çekmişti. Fenerbahçe ve Galatasaray''ın dışında Avrupa''dan birçok teklif alan Boupendza''nın Atalanta''dan gelen teklif karşısında oldukça heyecanlandığı ve Lacivert Siyahlıların teklifini kabul ettiği aktarıldı. Geçtiğimiz günlerde Atalanta''nın Hatayspor''dan Akintola''ya da talip olduğu ve transferde mesafe kat ettiği iddia edilmişti. Atalanta''nın Boupendza ve Akintola ikilisini birden kadrosuna katmayı planladığı ifade ediliyor.

Aaron Boupendza, Süper Lig''de Antalyaspor deplasmanında ortaya koyduğu müthiş performansla tüm dikkatleri üzerine çekmiş ve 40 hafta süren Süper Lig''de 22 gol atarak krallık tacını da takmıştı.