Vişneli Tayfır tarifi! Vişneli Tayfır nasıl yapılır?

Vişneli Tayfır tarifi! Vişneli Tayfır nasıl yapılır?
TBMM’de vekillere hizmet veren lokantaya ait adisyon içerisinde bulunan Vişneli Tayfır tarifi merak edildi. Bir tatlı çeşiti olan Vişneli Tayfır nasıl yapılır?

TBMM''de vekillere hizmet veren lokantadaki yeme içme fiyatları yeniden gündeme geldi. Ortaya çıkan adisyonda göze çarpan "Vişneli Tayfır" tatlısı merak edilir oldu. Meclis''te vekillerin gözde tatlıları arasında yer alan Vişneli Tayfır nasıl yapılmaktadır.

Vişneli Tayfır Tarifleri

•    1 paket kedi dili bisküvi

Kreması İçin;

•    1 litre süt
•    1 su bardağı şeker
•    4 yiyecek kaşığı un
•    3 yiyecek kaşığı mısır nişastası
•    1 paket vanilya
•    1 paket toz krem şanti

Jölesi İçin;

•    1, 5 su bardağı vişne suyu
•    1, 5 su bardağı su
•    5 kaşık şeker
•    2 kaşık mısır nişastası
•    1 paket vanilya

Vişneli Tayfır Nasıl Yapılır?

Krema için vanilya hariç sayılan malzemeler karıştırılıp pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilir soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya toz krem şanti eklenerek 5 dakika kadar çırpılır.

Borcama kedi dili dizilir üzeri şekerli sütle ıslatılır krema üzerine dökülür. Kremadan sonra istenilen meyveler dizilir. Daha sonra jölesi için saydığımız malzemeler karıştırılarak pişirilir.

Üzerine dökülür soğumaya bırakılır. 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.