Kovulduğu okulu hackleyen öğretmene hapis cezası!

Kovulduğu okulu hackleyen öğretmene hapis cezası!
Öğrencileri hackleyen öğretmene hapis cezası verildi. Mahkeme, görevden alındıktan sonra kin ve intikamla hareket ettiğini söyledi.

Verileri sildi, bilgisayarlara sızdı

ShiftDelete - Eski işvereninin ağını ve aynı zamanda ağa bağlı öğrencilerin cihazlarını veri tabanından silen eski IT (BT) teknisyeni, siber güvenlik alanında yeni bir kariyer aradığını söyledikten sonra hakim tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Kovulduğu okulu hackleyen öğretmen sosyal medyada gündem oldu.

29 yaşındaki Adam Georgeson, geçen Ocak ayında İngiltere’deki Welland Park Akademisi isimli okuldaki görevinden alındıktan sonra öfkesini dijital dünyada çıkarmak istedi. Yerel Leicester Mercury gazetesine göre, 39’u aileye ait olan 125 cihazı ağdan kopardı.

Kovulduğu okulu hackleyen öğretmen, öğrencilerin verilerini sildi

İngiltere’nin Wellingborough şehrindeki bir okulda çalışan BT uzmanı, geçtiğimiz yıl Bilgisayarın Kötüye Kullanımı Yasası uyarınca iki ayrı suçtan suçlu bulundu. Çıktığı mahkemece 21 ay hapse mahkum edilen Adam Georgeson, hakime yeni bir kariyere başlamak istediğini söyledi.

Polis, iki farklı dolandırıcılık olayından sonra 2017 yılında Welland Park Akademisi’nin BT departmanından kovulan Georgeson’un “büyük bir kırgınlık” yaşadığını söyledi. Bu kırgınlık, 2021 yılındaki Covid-19 karantinaları sırasında eski işvereninin ağına erişmesiyle sonuçlandı.

22 Ocak 2021’de tutuklandığında yerel polis Georgeson’un eylemlerini “sofistike bir siber saldırı” olarak nitelendirdi. Saldırı, 10 günlük bir kesintiyle sonuçlandı ve okuldaki bazı öğretmenler dört ay boyunca uzaktan çalışamadı.

Eski BT teknisyeninin kullandığı saldırı yöntemi vaka raporlarında açıklanmadı, ancak yerel polis bunun on dört farklı adımdan oluştuğunu ifade etti. Saldırılar aynı zamanda uzaktan eğitim gören öğrencileri ve okulun kendisini de etkiledi.

Okuldaki çalışanların ve öğrencilerin verilerini silen eski BT teknisyenine ilişkin yargıç Mark Watson ise, “Kurbanlarınızın ağlarını sabote etmek için kasıtlı çaba sarf ettiniz. Her iki kurban grubuna yönelik eylemleriniz de kin ve intikam amacıyla işlendi.” dedi.

1000 aile fotoğrafını kaybettiğini söyleyen üç çocuklu bir baba da dahil olmak üzere ebeveynler meydana gelen zararı dile getirdi. Bir ebeveyn, beş yıllık aile fotoğraflarının ve şu anda ölmüş akrabalarının görüntülerinin kaybolduğunu söylerken, bir başkası ise oğlunun dizüstü bilgisayarının “yeni bir bilgisayarmış gibi” fabrika ayarlarına sıfırlandığını söyledi.