Yandaş basın şimdi yandı. Yalan haber yapana 5 yıl hapis geliyor

Yandaş basın şimdi yandı. Yalan haber yapana 5 yıl hapis geliyor
İktidar partisinin üzerinde çalıştığı düzenleme, BTK ya da RTÜK’de Sosyal Medya Başkanlığı kurulmasını öngörüyor. Düzenlemede ‘yalan haber’ için 5 yıl hapis yer alırken, düzenlemeye tepki yağdı.

AKP’nin sosyal medyaya yönelik hazırladığı ve yeni yasama yılında TBMM’ye gelmesi beklenen düzenlemede sona gelindi.

Öngörülen düzenleme ile sosyal medyada "yalan haber yapan, yayan ve hakaret edene" Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) ceza tanımlanması yapılacak. TCK’da, "dezenformasyon ve mezenformasyon" gibi yeni suçlar yer alacak.

Ali Fuat Karasu sosyal medyada ilgili haberi alıntılayıp yaptığı paylaşımda, “Akit sabah takvim falan haber paylaşamaz duruma gelecek, bunu neden yaparlar ki” diyerek, iktidara yakın medyanın durumuna işaret etti.

Gazeteci Sedat Aral ise, “Haber seciciliktir. Kişi haklarına dokunmuyorsa, kimse cezai müeyyide uygulayamaz. Sadece meslek odaları disiplin cezası verebilir.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

RTÜK eski üyesi Faruk Bildirici ise, konu ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Bildirici yazısında, “Erdoğan, ‘yalan terörü’ diyor, TCK''ya yeni hapis cezası hazırlığı yapılıyor ama yalanın panzehiri özgür gazetecilik ve yönetimin şeffaflığıdır. Sosyal medyadaki dezenformasyonun asıl nedeni de AKP''nin yasakları ve verilerinin güvenilmezliği." dedi.

 

İlgili Haberler