Rusya Ukrayna Savaşı Yandex’i bitirdi

Rusya Ukrayna Savaşı Yandex’i bitirdi
Popüler Rus arama motoru Yandex, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden olumsuz etkilenen şirketler kervanına katıldı.

Tüm dünyanın gözü Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesine çevrilmiş durumda. Yaşanan bu insanlık dramı, hiç kuşkusuz birçok alanda olumsuz etkilere neden oluyor. Dünya’nın birçok kurum ve kuruluşu Rusya ve Rus şirketlerine karşı yaptırımlarını arttırarak sürdürüyor. Rus büyük şirketler, bu savaş ortamında oldukça büyük zararlara uğradı. Bunlara en popüler arama motorlarından Yandex’de eklendi.

Yandex, medya bölümünü satmayı planlıyor

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; dünyanın en popüler teknoloji devleri Rusya’ya yaptırım uygulamaya devam ediyor. Rusya’ya ait birçok dev şirket, bu ortamdan oldukça zarar görmüş durumda. Söylentiler, Yandex’e Avrupa Birliği’nden oldukça yüksek ambargo uygulandığı yönünde. içerden önemli bir kaynak şirketin, Yandex News ve Yandex Zen’i satma kararını aldığını söylüyor.

Aslında Rusya’ya yapılan yaptırımlara en geç katılan şirketlerden birisi Yandex oldu. Söylentilere göre Avrupa Birliği (AB), şirkete yönelik ağır yaptırımlara hazırlanıyor. AB düzenleyicileri Yandex yöneticisi olan Tigran Khudaverdyan’ı yaptırımlar hakkında konuşmak için çağırdı. AB, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi.

Yaptırım listemize, rejime önemli bir gelir kaynağı sağlayan ekonomik sektörlerde yer alan daha fazla oligark ve rejime bağlı seçkinleri, ailelerini ve önde gelen iş adamlarını ekliyoruz. Bu yaptırımlar, Başkan Putin’in Ukrayna halkına karşı savaşına eşlik eden dezenformasyon ve propagandada öncü rolü olan kişileri de hedef alıyor. Mesajımız açık: Ukrayna’nın işgalini sağlayanlar, yaptıklarının bedelini ödüyorlar.

AB, mazeret olarak Yandex’in Rusya yanlısı bir tavır sergilemesini gösteriyor. Sızıntı bilgilere göre Yandex, savaş ile ilgili Ukrayna yanlısı haber kaynaklarına kısıtlama getiriyor. Yandex, yıllardır küresel bazda popülerlik elde etmek isteyip tarafsız kalmayı tercih etmişti. Bu durumda nasıl bir tavır sergileyeceği şimdiden merak konusu.