Yapım aşamasındaki huzurevi özelleştirildi

Yapım aşamasındaki huzurevi özelleştirildi
İstanbul'da AKP'li Sultangazi Belediyesi yapımı devam eden huzurevini planlama aşamasında özelleştirdi. Huzurevi için hazırladığı imar planına "Fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir" ifadesi eklendi.

Sözcü Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; Sultangazi Belediyesi'ne ait 2 bin 886 metrekarelik, “belediye hizmet alanı” fonksiyonunu olan ve üzerinde 2017'den bu yana huzurevi inşaatı yapılan parselin imar durumunu amacına uygun kullanılabilmesi için “sosyal kültürel tesis” olarak değiştirdi. Plan notlarına da “Belirtilen fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir” ifadesi ekledi.

Plan değişikliğinin gerekçesinde yapımı sürmekte olan Sultangazi Yaşlı Bakım Merkezi binasının bulunduğu alanın, özel mülkiyete konu olabilecek şekilde plan tadilatı çalışmasının yapılmasının talep edildiği ifade edildi. Plan değişikliği teklifi onay için gönderildiği İBB Meclisi'nde şubat ayı oturumlarında gündeme alındı.

KAMU YARARINA UYGUN OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Plan teklifi ile ilgili İBB Planlama Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmede, kamu mülkiyetindeki taşınmazda yer alacak fonksiyonların özel teşebbüsler tarafından yapılabileceğinin plan notlarında belirtilmesiyle kamu mülkiyetindeki taşınmazın yatırım aracı olarak değerlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Kamu mülklerinin özel mülkiyete konu edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek teklifin bu nedenle şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı tespit edildi. Fakat AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu komisyonlar, söz konusu plan değişikliğini uygun buldu.

BELEDİYE YAŞLILARDAN DA KAR ETMESİN

Komisyon raporunun oylamasına geçilmeden önce konuşan CHP'li İBB Meclis Üyesi Mithat Çelik “Belediye huzurevi işletemez dedikleri için bu plan değişikliği yapılıyor. O zaman bakanlığa, İBB'ye ya da başka kamu kurumlarına devredin. Neden burayı 3. kişilere vermekte ısrar ediyorsunuz? Belediye kendi işletirse zarar eder diyorlar. Birçok şeyden zarar eden belediye, bırakın yaşlılarımızdan zarar etsin. Yaşlılarımızdan da kar etmesin. Buranın üçüncü şahıslara verilmesinin önünü açmayalım. Burayı bir kamu kurumu yönetsin, kamu mülkiyetinde kalsın” diye konuştu.

AKP'li İBB Meclis Üyesi Mehmet Yiğit ise alanın özel kişilere devredilmesinin söz konusu olmadığını iddia ederek “Bu tamamen spekülasyon” ifadesini kullandı.