Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever kimdir?

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever kimdir?
Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrası terfi alanlar ve emekli edilen isimler belli oldu. 1. Ordu Komutanı olan Musa Avsever, yeni Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Orgeneral Ümit Dündar ise emekliye sevk edildi. Peki yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever kimdir?

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI MUSA AVSEVER KİMDİR

Musa Avsever 7 Kasım 1957 tarihinde Konya''nın Halkapınar ilçesine bağlı Nernek köyünde doğdu. 1. Ordu Komutanı olarak görev yapmakta. 2003''te tuğgeneral, 2007''de tümgeneral, 2012''de korgeneral rütbesine terfi etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan Yüksek Askerî Şûra toplantısında orgeneralliğe terfi etti ve 1. Ordu Komutanlığına getirildi.

2021 YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI

Kuvvet komutanlarının emekliye ayrılmaları durumunda ise teamüllere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında en kıdemli orgeneral durumundaki 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanlığında Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında ise Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kuvvet komutanlığının en kuvvetli adayları arasında bulunuyor.

İlgili Haberler