Derdimiz para değil güvenli uçuş

Derdimiz para değil güvenli uçuş
Derdimiz para değil güvenli uçuş

Grevin 69. gününe giren THY çalışanları, grevde ısrarlı: Sonuç almadan mücadele bitmeyecek. Grevciler tek amaçlarını güvenli uçu

Grevin 69. gününe giren THY çalışanları, grevde ısrarlı: Sonuç almadan mücadele bitmeyecek. Grevciler tek amaçlarını güvenli uçuş için şartların iyileştirilmesi olarak anlatıyor.
Radikal’in haberine göre Türk Hava Yolları’nın 1600 çalışanı 69 gündür yönetime sesini duyurma çabasında. Toplu sözleşme uyuşmazlıkla sonuçlanınca grev kararı alan Hava-İş sendikasıyla birlikte toplam 16 bin sendikalı çalışanın 1600’ü, 15 Mayıs 2013 Çarşamba gününün ilk saatlerinde polis ablukası altında greve çıktı. Greve karşı tarihinde ilk kez lokavt ilân etmeyen THY, operasyonlarını ’sorunsuz’ yürüttü. Ancak bu sorunsuz yürütmenin mahkeme sonuçlarıyla da ’grev kırıcılık’ olduğu hükme bağlandı. Hava-İş’in açtığı davalar sonucunda THY’nin başka şirketlerinden personel aktardığı, işe yeni insan aldığı ortaya çıktı. Şimdi grevci işçiler mahkeme kararının uygulanmasını bekliyor. Talepleri belli koşulların iyileştirilmesi ve güvenli uçuş. “Para derdinde değiliz” diyor grevci işçiler, THY Genel Müdürlüğü önünde 69 gündür bekliyorlar. 

 


THY grevinde iftar

 


THY Genel Müdürlüğü’nün otoparkı, masalar, sandalyeler getirilmiş. İlk göze çarpan “Bu işyerinde grev var” pankartı, ‘Grev Gözcüsü’ önlükleri giyilmiş, dava sonucu da yazılmış “Grev kırıcılığına son”.  Çaylar demleniyor, oruç tutanlar iftarlarını hep birlikte açıyor. Zaman zaman ziyaretçileri de oluyormuş, sendikalar, THY çalışanlarının dostları. Gezi eylemleri sürecinde onlar da destek olmuşlar THY Genel Müdürlüğü önünden. Moraller yüksek. İki mahkemeden üst üste lehlerine karar çıkması grevi daha da güçlendirmiş.  Hava-İş sendikasının 24 yıldır başkanlığını yürüten Atilay Ayçin “Sonuç almadan mücadele bitmeyecek” diyor. Ayçin, THY yönetiminin hukuk tanımaz tavrını sürdürdüğünü belirtiyor ve hükümetin desteğini çekmesi halinde THY’nin greve karşı duramayacağını savunuyor.  Ayçin, “En başta Başbakan ve hükümet emeğe saygı duymalı, duyarlı olmalı. Emniyetli ve güvenli uçuşlar için iktidarın Hava-İş ile siyasi hesaplaşmayı bırakması gerekir” diyor.