Kandil, Erdoğan’ı köşeye sıkıştırdı!

Kandil, Erdoğan’ı köşeye sıkıştırdı!
Kandil, Erdoğan’ı köşeye sıkıştırdı!

Karayılan, Bayık ve Hozat, silah gösterip süreç şantajı yaparak pazarlık sırasında söz verilen yasal düzenlemelerin en kısa süre

Karayılan, Bayık ve Hozat, silah gösterip süreç şantajı yaparak pazarlık sırasında söz verilen yasal düzenlemelerin en kısa sürede yerine getirilmesini istedi

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına getirilen Cemil Bayık ve Bese Hozat ile eli kanlı örgütün Kandil temsilcisi Murat Karayılan Türkiye’ye tehditlerini sürdürmeye devam ettiler. “3’lü çete” gündemde olan “açılım süreci” ni yorumlarken, hükümetin 2. aşamaya geçilmiş olmasına rağmen adım atmadığına dikkat çektiler. Murat Karayılan,  süreci Öcalan’ın başlatmasına rağmen hâlâ tecrit altında tutulduğunu belirtirken, “Avukatları bile uzun zamandır görüşemiyor. Daha da önemlisi ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Kaç gündür kamuoyunda ciddi kaygılar var” dedi. Bağımsız ve uzman doktorlar ekibinin İmralı’ya gidip, Öcalan’ı sağlık kontrolünden geçirilmesi talebini yineleyen, pazarlıkta söz verilen yasal düzenlemelerin kısa sürede yerine getirilmesini isteyen Karayılan, şöyle konuştu:

 


Sekreteri de olsun

 


“Eğer bu süreç ilerleyecekse Öcalan’ın koşulları iyileşmeli ve dışarıdan gelen heyetlerle görüşebilmeli. Dışarısıyla irtibatı olmalı. Diğer taraftan yardımcıları ve sekreterleri olmalıdır. Ancak bu şekilde müzakere sürecini yürütebilir. Eğer Türk devleti gerçekten Kürtleri kabul etmek istiyorsa ve Kürt meselesini demokratik ve anayasal çözümle çözmek istiyorsa kesinkes bu konuda artık adım atmalıdır. Eğer AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmazsa süreç tıkanır. Biz değil süreci onlar tıkatır. Biz üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirdik. Ama Türk devleti şu ana kadar resmi bir karar açıklamamıştır. Sadece ’gerilla güçleri sınır dışına çıksın ben sonra adım atacağım’diyor. Böyle olmaz, ikinci aşama başlamıştır ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.  Herkes şunu bilmeli ki biz Türk devletine muhtaç değiliz, eğer adım atsın diyorsak bu anlaşmak ve barışmak içindir. Geri çekilme konusunda tedbirler alınmalı, alınmazsa halkımızın üzerinde baskılar yapacaklar.  Halkımız daha fazla kurumlaşmalı ve kendini korumalı. Öz savunmasını güçlendirmeli kendi içinde yapmalı. Her alanda tedbirler alınmalı boşluk bırakılmamalı. Adım atmadan biz zaten kabul etmeyeceğiz.”

 


Süreci AKP tıkıyor

 


Murat karayılan’ın yerine gelen Cemil Bayık da, süreci tıkayanın AKP hükümeti olduğunu savunarak “Süreci bitiren bizler değil devlet ve hükümet tarafıdır. Gerçeklik budur. Bundan dolayı onların adım atması lazım” dedi. KCK’nın başına getirilen iki isimden biri olan Bese Hozat, Öcalan özgür olmadan Kürt sorununun çözülmeyeceğini söyledi. Hozat, “Çözülür diyenler doğru söylemiyorlar. Bunun için Öcalan’ın dışarısıyla ilişkisi olmalı ve süreçte doğrudan rol almalı. Öcalan’ın sağlık sorunları da var. İmralı bir ada, nem ve rutubetli bir yer. Burası sağlık için kötü bir yer. Öcalan için başlatılan imza kampanyası daha da büyütülmelidir. Bunun dışında koşulları değişmeli. Bunun mücadelesi de her yerde verilmeli” dedi.