Yavuz Ağıralioğlu: "2002'deki oranlara geri döndük!"

Yavuz Ağıralioğlu: "2002'deki oranlara geri döndük!"
Ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, “2002'deki işsizlik, enflasyon, faiz ve borçlanma oranlarına 2018'de tekrar geldik” ifadelerini kullandı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de yapılan bütçe görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kanal 5’te katıldığı bir programda ekonomimizin 2002 yılından 23 kat daha borçlu olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, “2002’deki işsizlik oranlarına, enflasyona, faiz ve borçlanma oranlarına borçluluğu 23 kat artırarak 2018’de tekrar geldik. Son bütçe bunun teğididir” şeklinde konuştu.

Kabul edilen bütçenin faiz ödemesinden ibaret olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, “Son bütçe 117 milyar faiz ödemesine ayırdık. Yani 62 milyar yatırıma tahsis ettiğimiz paranın iki katı kadar bir meblağ ise faize ayırdık. Biz elden aldığımız borçla “memlekette şunları yapacağız” diyerek yaşattık. Şimdi de borçları ödeme zamanı geldi. Borçları ödemek için size yapacağımız yatırımları kısarak bir tasarruf itibar ilişkisi kuruyoruz. Bu 16 yıl itibardan tasarruf olmaz diye geçirdiğimiz sizi rahatlıkla yaşattığımız bu 16 yılın finalinde ülkenin bütün gelirini tefeciye düşürmüş bir durum var ortada” ifadelerini kullandı.