Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Uyan artık! Uyan, uyan, uyan...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuşuyor;

"FETÖ, MHP'yi ele geçiremedi, ama ne yaptı? Ondan ayrılanlara dedi, 'Siz bir parti kurun adı İP olsun'. İP'in ipiyle kuyuya inilmez. İP'in ipi doğrudan Pensilvanya'ya bağlı..."

Bakan Eroğlu'nun İP dediği İYİ Parti... Saray, İYİ Parti'yi "yok sayın" dediği için adını bile farklı dile getiriyorlar... Akıllarınca dalga geçiyorlar.

Sayın Bakan'a soruyorum; sizin düzeyinizde bir siyasetçi bu vahim iddialarla ilgili belge-bilgi sahibidir. FETÖ başı, MHP'den ayrılanlara "siz parti kurun" derken, siz yanlarında mıydınız? Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz?

Yani daha önce Başbakan'ın ağzından da dile getirilmiş bu iddiaya göre; bir terör örgütü olan FETÖ, Türkiye'de parti kurduruyor ve bu parti şu anda iktidara oynuyor!

Bahçeli'nin İYİ Parti'ye destek verenleri topyekûn terörist ilan etmesi hâlâ hafızalarımızda...

Meral Akşener gibi vatanseverliği, milliyetçiliği tartışılmaz bir isme bu iftirayı yakıştırmak, siyasi rekabetle açıklanamaz!

"Koltuk için değer mi?" diye sorsam, çok mu saflık yapmış olurum?

Meral Akşener, "iftira atmayın gereğini yapın" diye meydanlarda size "meydan okuyor"... 

Ancak benim gördüğüm bu iftirayı dile getirenler, kendi söylediklerine bile inanmakta güçlük çekiyor...

*

Bakan Eroğlu konuşmasına devam ediyor; "... bir de Temel Karamollaoğlu'na ne oluyor, onu da anlayamadım. Yani Erbakan hocayla yakın çalışan biriyim. Erbakan hocanın bu ittifakta oyları kime gidiyor? İşte bayrak, şehitler düşmanı, ezan düşmanı kişilere gidiyor. Dolayısıyla kemikleri sızlar.."

Eroğlu'nun "Hocam" diyerek yere göğe sığdıramadığı Necmettin Erbakan'ın 2007 seçimlerinden önce AKP, Erdoğan ve Gül hakkında söylediklerini de Sayın Bakan'a hatırlatayım;

Bostancı Gösteri Merkezi... Necmettin Erbakan dev ekrana yansıttığı fotoğraflarla anlatıyor;

"Seçimden önce 'biz Hoca'nın öğrencisiyiz' dediler. Hoca'nın emri ile kurulduk diyerek oy istediler. 3 Kasım'da iktidara geldiler ve önce gömleği değiştirdiler.

(Erdoğan'ı göstererek) Önce Bush'u ziyaret etti, BOP eş başkanı oldu, Bush'a muavin oldu... Sonra gitti Yahudi cesaret madalyası ödülünü aldı (Erdoğan'ın ödül alırken fotoğrafı ekranda, salonda yuh sesleri.) Millî görüş gömleğini çıkardı ABD'de yeni gömleğini giydirdiler... 'E Hoca 30 sene okuttun' diyeceksiniz ama 30 sene okuttuğumu 3 günde hallettiler..."

Veysel Eroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun AKP'ye muhalefet ettiği için Erbakan'ın kemiklerinin sızladığını söylüyor... Oysa Hoca daha hayattayken sizler vicdanını sızlatmışsınız;

"Papa'nın önünde Avrupa Anayasası'nı imzaladılar... sonra dinler bahçesini açtılar; (fotoğrafı göstererek) biri Ermeni patrik, diğeri Musevi haham başı... sonra ABD'ye gitti, Condoleezza Rice'a.... artık Orta Doğu'da "aynı" düşünüyorlar... İslam ve Türk düşmanı Papa'yı kucaklayan da bu... (fotoğrafta Erdoğan ve Papa.)"

"Onları bazı dış güçler buraya getirdi. Şu anki dünya düzeninin; ırkçı Siyonist emperyalizmin, insanları köleye çeviren güçleri... Erdoğan, siyonizmin kasiyeri oldu..."

Bir başka konuşmasında;

"Abdullah gitmiş İsrail baltasına sap olmuş"... "Tayyip gitmiş dış mihrakların baltasına, Sevr baltasına sap olmuş"  

diyor Erbakan...

Şimdi hayatta olmadığı için onun mirasına sahip çıkmaya çalışanlar aslında Erbakan'ı en derinden yaralayanlardan başkası değil...

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidiyor... Muharrem İnce'den Temel Karamollaoğlu'na, Meral Akşener'e... Heykeli dikilecek liderler tek adam rejimi ile mücadele ediyor...

Yazıyı yine Erbakan'ın o tarihi konuşmasındaki sözleri ile bitireyim;

"Bunlar hayali değil... Gerçeğin fotoğrafı; Uyan artık, uyan, uyan, uyan..."

***

Boy verirken Yunan botu!

Yunan Parlamentosu Ege Denizi'nde kara sularını ve hava sahasını 12 mile çıkarma kararını aldı!

Önce Türk adalarını işgal ettiler, şimdi de kara sularını ve hava sahasını 12 mile çıkarma küstahlığında bulunuyorlar!

Bu adımı ile Yunanistan, Ege Denizi'ni bir iç deniz, Yunan gölü haline dönüştürüyor!

Şöyle düşünün;

Bodrum'da Akyarlar sahili sığdır... Derinlere gitmek için biraz açılmanız gerekir... Yunanistan'ın 12 mil kararı; boy verirken Yunan askeri botu ile karşılaşmak anlamına gelir!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen skandal ile ilgili bir açıklama yaptı;

"Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti için kırmızı çizgi sayılan birçok konu AKP iktidarıyla birlikte ortadan kalkmıştır. 18 ada grubumuz Yunanistan tarafından işgal edilmiş ama AKP sessiz kalmıştır... Şimdi de bütün uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Yunanistan Ege Denizi'nde kara sularını ve hava sahasını 12 mile çıkarmıştır. Ancak bakıyoruz ki, AKP iktidarı yine sessiz kalmaktadır."

Seçim öncesinde Yunanistan'ın bu hamlesi doğrusu aklımı karıştırdı.

Sanki "gel ve müdahale et mesajı" veriliyor!

Türkiye'nin kırmızı çizgileri bir bir siliniyor... 24 Haziran ülkemizin kurucu ayarlarına dönmesi ve uluslararası saygınlığını, haklarını, caydırıcılığını yeniden kazanmasının da miladı olsun...

Yazarın Diğer Yazıları