Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Türk milletinin tutunacak dalı

Eğer bir siyasi partide yetki ve sorumluluklar Ehil insanlara verilmiyorsa orada bir başarıdan bahsetmek mümkün değildir.

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de buyuruyor ki; "Allah size mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında adaletli olmanızı emreder."(Nisa 58)

Maalesef İYİ Partili bazı yönetici arkadaşlarımızda hâlâ MHP'den kalma biatçı kültürün etkisinin devam ettiğini görüyoruz. Aslında bu tür polemiklere girmek istemiyorum ancak İYİ Parti'de bulunan kimi dostlarımız "Yaz kardeşim. Doğruları mezara girince mi yazacaksın" diye bana sitem ediyor.

Demokrat olmanın ve doğru işleri yapmanın yolu istişare ve meşveret etmekle başlar. Fasık ve ehil olmayanlar iş başına getirilecek olursa orada keyfiyet hüküm sürer. Peygamber Efendimize sormuşlar; "Ya Resulullah emanetin zayi edilmesi nasıl olur", Peygamber Efendimiz "Görev, ehlinden başkasına verildiği zaman kıyameti bekleyin" buyurmuştur.

Size tevdi edilen makamlar mevkiler sadece koltukta oturmanız için değil sahaya inip aktif olarak çalışmanız için verilmiştir. Gece demeden gündüz demeden çalışacaksınız yediden yetmişe halk ile kucaklaşacaksınız. Fakirin, garip gurebanın evine misafir olacaksınız onların hâl ve hatırını soracaksınız. Mazlumların imdadına yetişecek, kimsesizlerin sesi olacaksınız.

Ferdi ve sosyal huzurun maddi ve manevi kalkınmanın temel esaslarından birisi olan emanet ehline verilmediği zaman başarı gelmez. Siyaset parası çok olanın daha çok konuştuğu ve öne çıkarıldığı bir arena olmamalıdır. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener kadın olmasına rağmen partide temsil edilen kadın sayısının arzu edilen seviyede olmaması da büyük eksikliktir.

Yeni kurulan bir partiye kurumsallaşmak için mücadele ederken elbette bazı menfaatçi ve art niyetli sızmalar olabilir. Zaten bu tiplemeler parti kadrolarında "ben buradayım" dercesine açıkça sırıtır. Mesela İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye geçen Manisa milletvekili Akkal gibi..

Seçim arifesinde aday listeleri ve bazı atamalar, görevlendirmeler baskın kliklere göre yapılacak olursa bundan sadece siyasi partiler değil ülkemiz de kaybeder.

Ben burada İYİ Partili vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Her partide olduğu gibi İYİ Parti'nin de kendi iç sorunları ve sıkıntıları vardır. Her şey güllük gülistanlık demek kendi kendimizi kandırmak olur, ancak Allah'ın izniyle aşılmayacak hiçbir mesele de yoktur.

Yerel seçimler öncesinde AKP ve MHP'ye yakın çevrelerce İYİ Parti aleyhinde yapılan algı operasyonlarına inanmayınız ve ne söylerse söylesinler elinizin tersiyle itip geçiniz. İYİ Parti'nin onlardan alacağı hiçbir ders yoktur. Onlar ki Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyetin en büyük kazanımı olan parlamenter sistemi ortadan kaldırmış Türk siyasi tarihine kara bir leke düşürmüştür.

Tahterevalli siyasetine karşı İYİ Parti her şeye rağmen Türk milletinin tutunacak tek kurtuluş dalıdır.

Ve iyilik her zaman kazanır...

Yazarın Diğer Yazıları