Antalya'da bir ay yeter…

Bizim taaa en başından beri; "Geri kalan 8 hafta, mayıs ya da haziranda, haftada iki maç oynanarak bir ayda tamamlanır" önerimize, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, daha sağlam bir zemin sunup, "Hepsini Antalya'da oynayalım" diyerek tam isabetli bir öneri getirdi.

TFF'nin FIFA ve UEFA'nın tavsiyelerine kulak kabartarak, yapabileceği uygulama için cesaret beklediği şu günlerde Rıza Hoca'nın; "Mayıs 15'den sonra takımlar Antalya'da toplansın. Orada izole ve sağlıklı bir futbol ortamı kurabiliriz. Antalya fiziksel açıdan bu imkânlara sahip. Takımlar hem hazırlık süreçlerini geçirir, hem de çarşamba-pazar olmak üzere sıkışık takvimle birlikte lig orada rahatça oynanabilir" önerisi koronavirüsün zehrini azaltıp, seyrini de yavaşlatması halinde rahatça uygulanabilir.

Badece Antalya'nın içinde maçların oynanabileceği 4 stadın bulunduğu, gerektiğinde Alanya'daki sahanın da kullanabileceği göz önüne getirildiğinde, Süper Lig için alınabilecek en doğru kararın bu olduğunu açık seçik ortaya koyuyor.

Ama ifade ettiğimiz gibi, "Dünyayı, dolayısıyla da Türkiye'yi ele geçirmiş koronavirüs izin verir ise" bu öneri hayata geçirilebilir ve Antalya'daki bir aylık fikstür ile Süper Lig'deki tartışmalara bugün ve gelecek adına nokta konulmuş olur.

Bu öneri uygulanamaz ise neler mi olur? Bana göre 2019-2020 sezonu Türkiye için yok sayılır. Avrupa kupaları da görünen bu tablo içinde 2020 yılında hayata geçirilemeyeceği için UEFA adına da sıkıntı olmak.

Diyeceksiniz ki, "Hak yerini bulmuş olur mu?"

Olmaz!

Onun için az da olsa arada sırada, kıyıda köşede de bulunduğu için hak ve adalet adına korona izin verir ise Rıza Çalımbay'ın önerisini uygulamaktan başka çare yoktur.

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları