Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sabahattin ÖNKİBAR

Sabahattin ÖNKİBAR

Yeni bir kutsal ittifak şekilleniyor!

Yaşı 35’in altında olanlar zor hatırlar.
1991’de yapılan genel seçimlerde barajı aşma endişesi olan Refah Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi seçime ortak katılmıştı.
Dahası, bu seçim ortaklığına Aykut Edibali’nin partisi de dahil olmuştu.
Melih Gökçek’in arabuluculukları ile şekillenen bu ortaklığa o dönem kutsal ittifak yakıştırması yapılmıştı.
Üç partinin beraber girdiği seçimde partiler, milletvekili aday sayılarında önceden anlaşıp tek bir parti amblemi ile seçime girmişti.
İşte 19 yıl önce denenen bu metot yine gündemde!
Peki bu sefer seçim ittifakı kimler arasında mı?
Dün DYP’nin zirvelerinden aldığım habere göre Cindoruk ile Erbakan bu konuda şimdiden anlaşmış durumda!
Öyle ki iki parti de bundan sonraki stratejilerini buna göre şekillendirecekmiş!
Diyeceksiniz ki böyle bir ittifak barajı aşmaya yetmez!
Cindoruk ve Erbakan tarafları da öyle değerlendirmiş olacak ki bu ortaklığa dört parti ile iki ismi daha katmak istiyorlar.
Bunlar:
1) Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi.
2) Sadettin Tantan’ın Yurt Partisi.
3) Osman Pamukoğlu’nun Hak ve Eşitlikler Partisi.
4) Haydar Baş’ın Bağımsız Türkiye Partisi.
5) Mustafa Özbek.
6) Sadi Somuncuoğlu.
Dinlediğime göre Cindoruk ve Erbakan cenahı bu kesime teklif götürmek için hazırlık yapıyor!
Efendim yine yetmez, bunların her biri tabela partisi diyebilirsiniz ama öyle değil!
Birincisi böyle bir birlikteliğin yaratacağı bir sinerji var!
Hatırlayın Ağar-Mumcu flörtü, başlangıçta büyük heyecan uyandırmış ve yüzde 18’lerden söz edilmeye başlanmıştı.
Oysa o günlerin DYP’si ile ANAP’ı kağıt üzerinde yüzde 8 bile değildi!
Söylemek istediğim, bu tür ittifaklarda bazen 5 artı 5 eşittir ancak 6 olabilmesine karşın bazen de pekala 16 olabiliyor ki Cindoruk-Erbakan projesinde böyle bir şans var.
Gerek DP, gerek SP tabanları ve gerekse de AKP’ye muhalif olan diğer muhafazakar ve merkez sağ seçmen, barajı aşma ihtimali gördüğü an böyle bir projeye omuz verebilir.
Bazıları, yoksa bu formül Cindoruk’un koltuğunu, yani genel başkanlığını kurtarma girişimi mi diyebilir ama emin olun öyle değil!
Çok iyi biliyorum ki Hüsamettin Bey orada Demirel’in ısrarlı ricası ile koltuk sahibini bulana kadar oturuyor.
İsmini verip hemen yıpratılsın istemiyorum ama böyle bir kutsal seçim ittifakı için lider olarak Demirel iyi bir isim buldu galiba!
Bekleyin, AKP işi bitirdi oyu yüzde 47’lerde deyip hemen pes etmeyin, önümüzdeki günlerde sevineceğiniz gelişmeler olacak!
Tabii bu süreçte Tayyip Erdoğan, Tansu Çiller, Ahmet Özal ve Aydın Menderes’i kullanıp bu teşebbüsü sabote etmeye çalışacak ama emin olun bu iş başarılırsa hiç birinin bir etkisi olmaz!
NOT: Merkez sağın Karadeniz’deki sembol ismi Ordu’lu işadamı Hakkı Yılmaz kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

 

DİKKAT...
Bütün AKP karşıtları Ergenekoncu!

Ekranlardan bildiğimiz Albay Erdal Sarızeybek’in de 3 yıldır Ergenekon şüphelisi olduğunu öğrenince aklıma FB eski Başkanı Ali Şen’in  “Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak”  sözü geldi... Ne alaka mı dediniz?.. Baksanıza böyle giderse AKP karşıtı olan herkes bir gün mutlaka Ergenekoncu olmakla itham edileceğe benziyor... Örnekler gözler önünde... Sarızeybek Albay, PKK ile yapılan mücadelenin kahramanı, haftalar ve aylar boyunca Cudi ve Gabar’da eksi 20 derecelerde eşkıya kovalamış, ülke bölünmesin diye çırpınmış biri. Erdal Sarızeybek olayı ile bir şeye artık kesin olarak iman ettim ki o da istisnasız her şeyin olabileceğidir!.. Ey AKP karşıtları, sakın evinizde çocuklarınız için bile CD bulundurmayın.. Dahası bilgisayarlarınızı bile kaldırınız ama en önemlisi evinizi ya da işyerinizi aramaya gelenleri önce siz arayın...


PES...  
Arınç’ı bedelli için Başbakan mı konuşturuyor!..
Genelkurmay Başkanı ya da Savunma Bakanı değil, Başbakan hiç değil ama buna rağmen kendisini zerre alakadar etmemesine rağmen bir konuda habire konuşuyor... Bedelli askerlik için sürekli açıklamalar yapan Bülent Arınç’dan söz ediyorum. Son olarak yılbaşına kadar bu iş tamam mealinde mesajlar verdi... Vallahi pes!... Yahu bedelli konusu Arınç’ın üstüne vazife mi?.. Yok yok emin olun Bülent Bey o sözleri kendiliğinden edemez.. AKP’de Tayyip Bey’e rağmen üstelik böylesine önemli bir konuda kimse konuşamaz. Hatırlayın, Arınç bir dönem Zahit Akman’ı eleştirince Tayyip Bey onu anında refüze etmişti. Dolayısı ile o örneği yaşayan Bülent Arınç, Erdoğan’ın fısıldaması olmaksızın o sözü etmez. Belli ki Başbakan ikili oynuyor, askere öyle diğer tarafa böyle diyor ya da dedirtiyor.

 

CEVAP BEKLEYEN SORU...
Gül, 3 yıl niye bekledi?
Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’ne çıkalı 3 yıl oldu mu?.. Oldu... Peki bu 3 yıl boyunca Hayrünnisa Hanım türbanı ile temsil konumunda bulundu mu?.. Bulunmadı... Peki hal bu iken şimdi ne oldu da Abdullah Bey birden bire tutum değiştirdi ve eşini protokole soktu?.. İtirazımız Abdullah Bey’deki bu sürpriz tutum değişikliğinedir.. Bir yanlış ve eksik var idi ise bunu aşmak için neden 3 yıl beklenmiştir?.. Bugün ne değişmiştir de Abdullah Gül, 3 yıldır yapmadığını yapıyor? Yoksa 3 yıldır TSK’dan çekiniliyordu da bugün bu çekincesi mi ortadan kalkmıştır? Ortaya çıkan tablo Abdullah Gül’ün kural ve teamüllere göre değil de korku ve güç durumuna göre hareket etmesi şeklindedir. Ne yani, Abdullah Gül yarın kendini muktedir görürse Cumhuriyeti tasfiye mi edecek?

Yazarın Diğer Yazıları