Yeni köprü dereye bent oldu eski köprüden su gibi geçti

Yeni köprü dereye bent oldu eski köprüden su gibi geçti
Doğu Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin ardından sosyal medyada çarpıcı bir görüntü paylaşıldı. Yaşananları en iyi anlatan paylaşımlardan biri olan videoda, yeni yapılan köprü dereye bent olurken, eskiden yapılan kemerli köprü altından akıp geçiyor.

Dereleri peşkeş çekmekten ormanları ranta açmaktan vazgeçin. Bu dönemi en iyi anlatan gerçek

Doğu Karadeniz''de önceki gün etkili olan kuvvetli sağanak yağışın ardından özellikle Rize ve Artvin''de sel ve su baskınları meydana geldi. Sağanak sonrası dereler taştı, cadde ve sokaklar su altında kalmıştı.

Yaşanan sel felaketinin ardından özellikle sosyal medya birbirinden çarpıcı görüntüler paylaşıldı. Bu paylaşımlardan birini de mühendis Kadem ekşi tarafından yapıldı.

Ekşi paylaşımında, “Yüzleşme yoksa gelecekte yok…” başlıklı video paylaşımı yaşananları çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Videoda, yeni yapılan modern köprü dereye bent olurken, eskiden yapılan kemerli köprünün altından akıp gidiyor.

Ekşi başka bir paylaşımında da, “Karadeniz de her yağışta sel ,heyelan ve taşkınla yüzleşiyoruz. Yıllardık yazdık, anlattık Yanlıştayız.. Afetlere dirençli yaşam alanları için radikal imar ve şehircilik kararları almazsak daha çok bu acıları yaşarız. Hırs,rant ve tamah dan herkes bir adım geri atacak.. Nokta” ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU:

Meteoroloji''nin önceki yaptığı uyarının ardından Doğu Karadeniz''de etkili olan şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden olmuştu. Şiddetli yağıştan en çok Rize ve Artvin etkilendi. Artvin''in Arhavi ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle hayat durma noktasına geldi. İlçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu çok sayıda araç suya sürüklendi, ev ve iş yerlerini de su bastı. İlçe merkezine araç ulaşımını sağlayan köprü de tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Karadeniz Sahil Yolu civarındaki binaların önünde yaklaşık 1,5 metre su birikintisi oluştuğu görüldü, tarım arazileri ise zarar gördü. Çok sayıda köye heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

İlgili Haberler