Yalanlanan “Camide içki içtiler”den sonra Yeni Şafak yazarı ortaya yeni bir iddia attı 'Camideki haçlılar'

Yalanlanan “Camide içki içtiler”den sonra Yeni Şafak yazarı ortaya yeni bir iddia attı 'Camideki haçlılar'
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hasan Öztürk yayınlanan yazısında Gezi Parkı protestoları sırasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde yalanlanan “Camide içki içtiler” ifadelerine yeni bir iddia da bulunarak cami çerisinde üzerlerinde “Haç” olan insanların varlığından söz etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!" açıklamasıyla yeniden gündeme gelen Gezi Parkı protestoları yeniden gündeme geldi.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hasan Öztürk kaleme aldığı, "Gezi bir dış müdahaleydi o müdahale hala devam ediyor sen hala anlamadın mı" başlıklı yazısının ilgili bölümünde “Camideki haçlılar”dan söz etti.

Öztürk yazısında şu ifadeleri kullandı “Mesela yine o dönemde Valide Sultan Camii’nden yansıyan görüntüler çok tuhaftı.

Provokatörler o gün Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’ni işgal etmek istemişlerdi. Aynı gün, Ankara’daki eylemciler de dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Keçiören’deki evini hedef almışlardı.

Polisin müdahalesi sonucu camiye sığınanlar olmuş mudur evet, ancak daha çok o gece o cami bir üs olarak kullanılmıştır. (Camide içki içildi mi, içilmedi mi tartışması başka bir konu ama o gece o caminin mihrabına sızan sarhoşların görüntülerini de yayınlamıştık.)

Cami içindeki en dikkat çekici görüntü ise bazı insanların giysisinin arkasındaki büyük haç işaretiydi. Bu giysiler kesinlikle ilk yardım ekiplerinin giysilerinden değildi. Ve kesinlikle o giysilerin arkasındaki “sağlıkçı” işareti değildi. Daha iyi anlayasınız diye söylüyorum, ilk yardım işareti olan ( + ) şeklinde değildi tam bir haç şeklindeydi, alt ucu epeyce uzun olandan. Haçlıların giysisi gibi diyeyim daha iyi anlayın.”

MÜEZZİN “CAMİDE İÇKİ İÇTİLER” İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi''nin eski müezzini Fuat Yıldırım, Gezi Parkı protestoları sırasında camide yaşadıklarını anlatmıştı.

Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi''nin eski müezzini Fuat Yıldırım polise verdiği ifadede, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” demişti.

İlgili Haberler