Yeniçağ kıskaçtaki sanayicileri manşete taşıdı

Yeniçağ kıskaçtaki sanayicileri manşete taşıdı
Ocak ayı enflasyonunda TÜİK ile ENAG'ın hesaplamaları arasındaki fark belirsizliği güçlendirirken, sanayiciyi de darboğaza soktu. Yukarı yönlü hareketini sürdüren 'canavar' karşısında önünü göremeyen sanayici geleceğe yönelik program yapamıyor.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "İşçilik maliyetleri henüz üretici fiyatlarına yansımış değil. Üretici fiyatlarının yüksek seyretmesi, üretim ve tüketimde daralmaya yol açıyor. Emtia ve işçilik artışlarını mart ve nisan aylarında daha fazla hissedeceğiz. Sorunumuz fiyat tutturamamak" dedi.

ENFLASYON EN BÜYÜK SIKINTI

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul da, "Kurdaki düşüş maliyetlerimizi alt üst etti. Enflasyon başlı başına dert. Zor durumdayız. Kur artışlarında bile müşterilerden baskı geldi. Şu an kritik günler yaşıyoruz. İşimiz kolay değil. Üretici ve tüketici fiyatları arasında denge sağlanmalı" diye konuştu.

ENERJİ MALİYETİ ZORA SOKUYOR

İstanbul Kimyevi Maddeler İhracatçıları Birliği Başkanı Adil Pelister ise şöyle kornuştu: Enerji kullanımı maliyetleri artırıyor. Hammadde bakımından yüzde 70 dışa bağımlıyız. Dolayısıyla sektörde yaşanan sıkıntı diğer sektörleri de etkileyecektir. Enflasyon böyle yükselirse maliyetlerin düşmesini beklemeyin.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü manşeti: