Yeniçağ TÜİK'in hokus pokusunu manşete taşıdı

Yeniçağ TÜİK'in hokus pokusunu manşete taşıdı
İŞKUR son bir yılda kayıtlı işsiz sayısını 325 bin arttığını duyururken, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'e göre aynı dönemde işsiz sayısı 623 bin azaldı. Ekonomistler şimdi TÜİK'in aradaki 948 bin işsizi nasıl iş sahibi yaptığını tartışıyor.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10,7

TÜİK, Şubat ayına ait işsizlik verilerini yayımladı. Buna göre, işsiz sayısı Şubat ayında bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. 1 yılda ise işsiz sayısı 623 bin azaldı.

HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

DİSK-AR, "TÜİK ile İŞKUR arasında yaklaşık 1 milyon işsiz farkı var. İŞKUR''un kayıtlı işsiz sayıları son bir yılda yüzde 11,4 artarken, TÜİK''in işsiz sayıları ise yüzde 15 azaldı. İki verinin bu kadar farklı seyretmesi hayatın olağan akışına aykırı" açıklaması yaptı.

İSTİHDAM RAKAMI UYUŞMUYOR

CHP''li Ağbaba da "TÜİK istihdamın bir ayda 90 bin kişi arttığını ama işsizliğin bir ayda 178 bin kişi azaldığını, yani 178 bin kişinin bir ayda iş sahibi olduğunu söylüyor. 90 bin istihdamın arttığı yerde 178 bin kişinin yeni bir iş bulmasını TÜİK nasıl açıklıyor?" dedi.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler