Orhan Uğuroğlu'ndan büyük plan iddiası. İktidarın İmralı'nın kapısını açacağı tarihi açıkladı

Orhan Uğuroğlu'ndan büyük plan iddiası. İktidarın İmralı'nın kapısını açacağı tarihi açıkladı
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Erdoğan'ın İsrail ve  terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKP''nin İsrail''e yakınlaşmasına ve Erdoğan''ın Öcalan açıklamasına dikkati çeken Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, dikkat çeken bir paylaşım yaptı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu "İsrail + İmralı ne oluyor iktidar?" şeklindeki paylaşımını alıntılayan Uğuroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Durum maalesef bu kadar net

Seçimi kaybedeceğini anlayan Erdoğan Çözüm Sürecinden ders almamış olacak ki bir kez daha bebek katili terörist başı Öcalan’a sığınıyor 

Yetmiyor İsrail’le siyasi dans için sahne alıyor 

2024’de İmralı kapısını mı açacak? Bu vaat Kürt seçmene mi?"

ERDOĞAN ÖCALAN HAKKINDA NE DEDİ?

Erdoğan, partisinin grup toplantısında Demirtaş ve İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi''nde bulunan Abdullah Öcalan''a ilişkin olarak konuştu. 

Erdoğan, "Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu. Ama Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar." ifadesini kullandı. 

Erdoğan''ın bu sözleri, 23 Haziran 2019''da tekrarlanan İBB seçimlerinden önce de Öcalan ve Demirtaş arasında liderlik mücadelesi olduğunu belirttiği açıklamasını akıllara getirdi.

ERDOĞAN''IN İSRAİL AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk''a yaptığı ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda ABD''nin Doğu Akdeniz Doğal gaz Boru Hattı Projesi''ne (EastMed) desteğini çekmesinin ardından İsrail''e yeşil ışık yakmıştı. Erdoğan, Türkiye ve İsrail''in proje için daha önce görüştüğünü hatırlatarak, "Şartlar oturup konuşulur" demişti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’le yaptığı baş başa, heyetler arası ve 3’üncü Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise İsrail Başbakanı Benet''in Türkiye''ye karşı olumlu yaklaşımları olduğunu belirterek şunları söylemişti: 

"Olumlu yaklaşım, kazan kazan esasına dayalı olduktan sonra biz Türkiye olarak elimizden geleni yaparız. Her şeyden önce siyasetçiyiz. Siyasetçiler olarak biz kavga için yokuz, barış için varız ve barış için ne gerekiyorsa, eğer bu konuda petrol barışın bir aracı olacaksa bunu kullanırız"