Remzi Özdemir Türkiye'nin sürüklendiği felaketi haber verdi. Yabancıların akbaba gibi beklediği tarihi açıkladı

Remzi Özdemir Türkiye'nin sürüklendiği felaketi haber verdi. Yabancıların akbaba gibi beklediği tarihi açıkladı
Yeniçağ Yazarı Remzi Özdemir, bugünkü yazısında yabancı fonların ve büyük para sahiplerinin Erdoğan sonrasını konuşmaya başladıklarını yazdı.

Yeniçağ Yazarı Remzi Özdemir, bugünkü yazısında dikkat çeken bir konuyu ele aldı. Özdemir yazısında, geçen haftanın gündeminde Cumhurbaşkanı’nın sağlığı ile ilgili olan iddialar olduğunu aktardı.

Şu ana kadar Erdoğan’ın sağlığı ile ilgili Amerikan basını başta olmak üzere birçok gazetelerde ve internette haberin çıktığını yazan Özdemir, “O gün bu spekülasyonların bedelini yine Türkiye ödedi. Borsada yüzde 3’e yakın düşüş, dövizde yükseliş oldu.” diye yazdı.

ERDOĞAN SONRASI

Anketlerde AKP’nin hızla eridiğini ve Erdoğan’ın bir sonraki seçimde seçilme şansının şimdilik olmadığını yazdı. Özdemir bunun da özellikle borsa tarafından satın alınmaya başlandığını belirtti.

“Yabancı fonlar, katılımcıların talebi ile Türkiye’den çıkmışlardı.” diye yazan Özdemir, Borsadaki yabancı payın tarihi dibe ulaştığını yazdı. Özdemir Türkiye’nin dışarda kötü bir imajını olduğunu da vurguladı. Şimdi uyanık yabancı fonların ve büyük para sahiplerinin Erdoğan sonrasını konuşmaya başladığını yazan Özdemir, “Anket sonuçlarından sonra Türkiye’de özellikle demokrasi ve yargı tarafından büyük değişim olacağını düşünenler, yeniden Türkiye’den pozisyon almayı planlıyorlar” diye de ekledi.

"BEDELİNİ TÜRKİYE ÖDEYECEK"

Özdemir, dün bir bankanın yatırım bölümü yöneticisiyle görüştüğünü ve fonların yeniden Türkiye’yi mercek altına aldıklarını ve anketleri yakından izlemeye başladıklarını söylediklerini vurguladı. Ayrıca Özdemir yazısında borsada da birkaç gündür banka hisselerinde ciddi bir hareketlilik olduğunu belirtti.

“Yabancılar Erdoğan’dan sonra Türkiye’ye geri dönecek para sokacaklar diye sevinebiliriz” diyen Özdemir ancak bunun aslından vurgunun da finali olacağını yazdı. Özdemir yazısında “AKP’nin döviz politikası Türk hisselerini boş bir dosya kâğıdı seviyesine getirdi. Yarın bu şirketler tıpkı 2000 yılında olduğu gibi talan edilecek.” Diye yazdı.

Özdemir yazısını şöyle bitirdi: “Milyarlık bankalar ve fabrikalarımız üç beş milyon dolara yabancılara satılacak. AKP’nin zayıf TL politikasının bedelini Türkiye onlarca yıl çok ağır bedelle ödeyecek.

İlgili Haberler