Cesur yürek gazeteci Selcan Taşçı ekonominin bir günde şahlandığını yazanların sakladığı gerçeği açıkladı

Cesur yürek gazeteci Selcan Taşçı ekonominin bir günde şahlandığını yazanların sakladığı gerçeği açıkladı
Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı, kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminden sonra inmesi beklenen zamlarla ve ekonominin bir günde iyi olduğunu söyleyenlerle ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Dolar rekor üstüne rekor kırınca Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kur korumalı TL vadeli mevduat” sisteminin devreye gireceğini açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dolar 18 TL''den 10 TL’ye kadar düştü.

Ekonomistler açıklanan yeni sistem için tehlike olabileceği yönünde yorumlar yaptı. Öte yandan iktidara yakın bazı isimler, ekonominin bir günde iyi olduğunu açıklamış ve yeni sistemin yararlı olacağını dile getirmişti. 

Durum böyle olunca vatandaşlar da sistemin devreye girmesinin ve doların düşmesinin ardından, fahiş zamların inmesini bekliyor. Ancak aksine bazı ürünler hala zamlanmaya devam ediyor. Dolar kurunda yaşanan geri çekilme sonrası sigara fiyatları içinde indirim gelecek mi sorusu sorulurken Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş Philip MorrisSA’nın Marlboro grubundaki sigara siparişlerini 5 adetle kısıtladığı açıkladı. Bu açıklama, akıllara sigara fiyatları için yeni zam mı geliyor mu sinyali verdi.

Ayrıca, maliyetlerinin artması kuzu kesimlerinin azalmasına yol açarken, kokorecin malzeme teminini zorlaştırdı. Böyle olunca kokoreç fiyatlarına da zam geleceği belirtildi. İndirim gelmesi beklenen kola fiyatlarına da zam yağdı. 2,5 litrelik Coca Cola''nın fiyatı 15 liraya yükseldi.

"15''Lİ YUMURTANIN 35 YL OLDUĞUNUN FARKINDALAR MI"

Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Taşçı, indirimlerin gelmediğini hala temel ihtiyaçların pahalı olduğunu vurguladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Taşçı, “Ekonominin bir günde şahlandığını yazabilen utanmazlar, 15''li yumurtanın 35, öyle kaşar filan değil en uyduruk tost peynirinin bile 60-70 lira olduğunun farkında mı acaba” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler