Yeniçağ'ın iktidarın enflasyon yenilgisini manşete taşıdı

Yeniçağ'ın iktidarın enflasyon yenilgisini manşete taşıdı
Ekipler, indirimden önce ürünlere zam yapan marketler için tutanak tuttu, tekrarı halinde ağır ceza uygulanacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı''nı ekonomiyi bilen biri yerine ''siyaset bilimciye'' emanet eden hükümet, enflasyonla mücadeleyi de zabıta güçlerine teslim etti. Önce ''İndirim'' akabinde ''bindirim'' yapan marketleri maliyeciler değil, zabıta memuru denetleyecek

YENİ DÜZENE ALIŞAMADILAR

Temel gıda maddelerinde KDV''nin yüzde 8''den yüzde 1''e düşürülmesinin ardından İstanbul''da bazı ilçe belediyeleri marketlerde denetim başlattı. Vatandaşın aldığı ürünün kasada kesilen fişinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilimediği, ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığı zabıtaca kontrol edildi.

KARARA UYMAYANA TUTANAK

Sistemin oturmadığına dikkat çeken zabıtalar, "Ürün etiketlerine ve son kullanma tarihlerine bakıyoruz, daha sonra kasaya gidip, kesilen fiş ile reyon etiketi arasındaki fiyatları karşılaştırıp, indirim uygulanıp uygulanmadığına bakıyoruz. Aksine hareket edenlere Haksız Fiyat Denetim Formu tanzim ediyoruz" dedi.

BEKLENEN İNDİRİM OLMADI

Fiyatların hâlâ cok yüksek olduğundan şikâyet eden vatandaşlar, "Yetersiz bir indirim. Ürünlerde en fazla 1 TL oynamış. Çok büyük bir fark yok. Biraz daha destek istiyoruz gerçekten çok zor. 3 liraya aldığımız makarna 6 lirayı geçiyor. Yağlarda ciddi bir ucuzlama göremedik" ifadelerini kullandı.

"İNDİRİMİ YANSITMAYANA MÜEYYİDEMİZ AĞIR OLUR"

BAE ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel gıdada KDV indirimini fiyatlara yansıtmayanlarla ilgili olarak "Kurduğumuz denetim ekipleri ile beraber attığımız adımlara karşı ters adımlar atanlara karşılık şiddetli cezai müeyyideyi uygulayacağız" dedi.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası: