Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

''Yenimahalle'den, dünya şehrine''

''Yenimahalle'den, dünya şehrine''

Yenimahalle Belediyesi ile ilgili yazıma çok sayıda tepki geldi. Fethi Yaşar''ın baba dostluğu yüzünden "Torpil" yaptığımı söyleyenlerin yanında geçmişte görev yapanların da haklarını teslim etmemizi isteyenler de var. Haksız sayılmazlar. Yaşadığımız coğrafyanın, doğup-büyüdüğümüz Yenimahalle''mizin ilk Belediye Başkanı Mustafa Vuran''dı. ANAP''tan seçilmişti. İlk imar işlerinde girişimleri oldu. 1989''da yine rahmetli babamın yakın dostu 1977 seçimlerinde CHP Ankara Milletvekili olan Abdurrahman Oğultürk seçildi. Merhum Abdurrahman Bey, Yenimahalle''nin marka ilçe olması için çok ciddi hizmet verdi. 1994''de CHP bu defa Tunca Alemdar''ı aday gösterdi ki kazandı. Ancak bekleneni veremedi. Melih Gökçek her çalışmasına taş koydu. Derken AKP rüzgarı ile konfeksiyon sektöründe "Etekçi Ahmet" olarak bilinen Ahmet Duyar seçildi. Gökçek''in gölgesinde bana göre Yenimahalle''ye çivi bile çakmadı. Bir sürü iddia ile de çekip gitti... Fethi Yaşar''ın seçilmesi ile beraber, Duyar''ın "Ölü Yatırımları" bile hayata geçirildi. Dilerseniz yine biz Fethi Yaşar''ın gerçekleştirdiklerine gelelim;

"Kültürel ve sosyal alanlarda verilen kurslarla gençlerimiz ve çocuklarımız Yenimahalle Yaz Okulları ile hem yazın tadını doyasıya çıkarıyor hem de yeni arkadaşlar ediniyor. "

"Yenimahalle Belediyesi, öğrencilere eğitim desteği sunmak ve Yenimahalle''de eğitim kalitesini artırmak amacıyla 2017 yılında Eğitime Destek Kurslarını hizmete açtı. LGS ve YKS''ye hazırlanması için ücretsiz eğitim veren etüt merkezleri yüzde 85 oranında başarı ile gençleri geleceğe hazırlıyor."

"Yenimahalle Belediyesi ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) iş birliği ile yapımı tamamlanan Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi, üniversite eğitimi alan gençlerimize yuva konforu sunuyor."

"Yenimahalle Belediyesi''nin ilçenin birçok noktasına açtığı kütüphaneler, özellikle gençlerden büyük rağbet görüyor. İlçe sakinlerinin faydalanabileceği kütüphanelerin raflarında öyküden romana, ders kitaplarından ansiklopedilere kadar zengin bir yelpazedeki kitaplar yer alıyor."

"Yenimahalle Belediyesi şiddet mağduru kadınların güven içinde kendilerine yeni bir yaşam kurabilmelerini amaçlayarak Yenimahalle Kadın Sığınma Evi''ni hizmete açtı. Kadınlar çocuklarıyla birlikte Yenimahalle Belediyesi''nin koruma ve gözetimi altında misafir ediliyorlar."

"Yenimahalle Belediyesi ve Günebakanlar Kadın Kooperatifi işbirliğinde "Yenimahalleli Kadınlar birlikte Güçlü" sloganıyla geliştirilen Kadın Emeği Pazarı, el emeği ürünlerini gelire dönüştürmek isteyen 200 üretici kadına ev sahipliği yapıyor."

"Kentsel dönüşüm gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Mahallesi''nde vatandaşların cami ihtiyacını gidermek için harekete geçerek Yenimahalle''ye yakışır bir cami inşa ettik. Caminin iç süslemelerini Rize''den gelen 5 hattat yaptı."

"Yenimahalle Belediyesi, Alevi yurttaşlarımız için Batıkent''te hizmete açtığı Serçeşme Cemevi ile insana ve inanca olan saygıyı öncelediğini ortaya koydu. Alevi inancına göre dizayn edilen Cemevi ile o bölgede ikamet eden Alevi vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacını gidermiş olduk."

"Yenimahalle Belediyesi hemşerilerimizin temiz, bakımlı ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri amacıyla cami ve mescitlerin bakım, onarım ve temizliklerini düzenli olarak yapmaktadır."

"Yenimahalle Belediyesi, Hemşerilerimizin Ramazan''ı, dini bayramları ve dini günleri dolu dolu yaşayarak; birlikte, huzur içinde ibadetlerini yapmaları için çalışıyor. Ramazan Ayında, ilçe genelinde birçok noktada iftar çadırları kurarken, mahalle iftarları ve Ramazan eğlenceleri düzenliyor. Yanı sıra engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı da unutmuyor. İftar noktalarına gelemeyen vatandaşlarımızın evlerine iftar yemekleri gezici ekipler tarafından götürülüyor. "

"Vatandaşların sadece mutlu günlerinde değil acı günlerinde de yanında olan belediyemiz, cenazesi olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyor. Talep doğrultusunda cenazeler Ankara dışına ücretsiz götürülüyor. Cenaze levazımatı ve kefeni ücretsiz veren belediye ayrıca uzak mesafeye gidecek cenazeleri havayoluyla nakil yapıyor."

Yenimahalle Belediyesinin hizmetleri yazmakla bitmiyor. Belediyenin internet sitesinden yapılan ve yapılmakta olan tüm hizmetlere bakabilirsiniz. Fethi Yaşar''ı bu başarılarından dolayı kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları