Yıldırım: "Kaçan şampiyonluktan Ali Koç sorumlu"

Yıldırım: "Kaçan şampiyonluktan Ali Koç sorumlu"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Pazar günü yapılacak seçim öncesi önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yıldırım, başkan adayı Ali Koç'un bu sezon kaçan şampiyonluktan sorumlu olduğunu ifade etti.

Adeta ligi ve transfer gündemini gölgede bırakan ve yaklaştıkça verilen demeçlerle tansiyonu yükselen Fenerbahçe'nin tarihi kongresine saatler kala başkan Aziz Yıldırımson noktayı koydu.

Sporx'e verdiği röportajda, Ali Koç'a yönelik ifadelerini daha da sertleştiren ve mesajlarını daha da netleştiren başkan Yıldırım, Trabzonspor'un FIFA kararını kısa bir süre önce CAS'a taşıdığını açıklayarak, sürecin hem içerde hem de dışarda devam ettiğini ve Ali Koç'un bu konuda kendileriyle aynı gemide olmadığını iddia etti.

"Bu dava konusunda üzerimize oyun oynayanlardan kumpas kuranlardan intikam almak isteyen bana oy versin" diyen Yıldırım, Alex'ten, Valbuena'ya, Kocaman'dan, hakemlere, geçmişten geleceği bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yıldırım'ın birbirinden çarpıcı o açıklamaları: 

7 YILDIR BOYNUMUZDA İLMİKLE GEZİYORUZ!

-Niye tamam değil de bir dönem daha devam? Tekrar aday olma nedeniniz sadece Yargıtay süreci mi?

"Devam etmemin sebebini aslında iki başlık altında toplayabiliriz. Birincisi 3 Temmuz ve maddi hasarları tanzim edilmesi. Fenerbahçe'ye bir kumpas yapıldı. Bu kumpasın neticesinde bizler tam olarak 7 yıldır boynumuzda ilmik ile geziyoruz. Bizlerin şahsi olarak yaşadıkları, bu konuda en az önemsediğimiz nokta. Asıl önemli olan, Fenerbahçe'nin yaşadıkları, Fenerbahçe'ye yaşatılanlar. Benim dönemimde yaşanan 9 2.liğin en az 4'ünde bir şekilde saha dışı etkenlerin parmağı var. Fenerbahçe'nin bir çok kez önü kesildi. Eminim ki ilerleyen yıllarda bu konu çok daha iyi anlaşılacak. Bizler burada tarihi bir mücadele veriyoruz. Fenerbahçe'nin mücadelesini veriyoruz. Fenerbahçeliler bu mücadele ile tarihe bir not kazıyacaklar. Bu da, Fenerbahçe'nin üzerine büyük bir çamur atıldığı ve Fenerbahçe'nin tüm onuru ve şerefiyle bu mücadeleden aklanarak çıktığı. O nedenle bu sürecin bitip, maddi hasarların telafisi için gerekli çalışmanın ilk etabının yapılması lazım. Bu yapıldıktan sonra artık ben olmayacağım. Son kez adayım"

ONARIM SÜRECİ BİTTİ YÜKSELİŞ SÜRECİ BAŞLIYOR

"İkincisi de 3 Temmuz'a kadar tüm hızıyla Avrupa'nın devleri arasına girmeye hazırlanan takımımız, korkunç bir komploya kurban edildi. 3 Temmuz'dan sonra da bu komplo devam etti, devam ediyor. 3 Temmuz'dan sonra 12 Mayıs ve otobüs kurşunlanması hadisesi, tamamıyla Fenerbahçe'nin katliamına yönelik operasyonlardı. Biz onurlu bir şekilde dik durmasaydık, bu operasyonlar başarılı olacaktı. Ancak hala onurlu bir şekilde dik durmamız, mücadeleyi devam ettirmemiz gerekiyor. Artık kumpas ortaya çıktı ancak Yargıtay'ın onayı gerekiyor. Yargıtay'ın beraat kararlarını onaylamasıyla birlikte artık yükselişe geçmeye başlıyoruz. Maddi zararların telafisi için gerekli davaları açacağız ve kulüp kasasına kaybolan hasarları enjekte etmeye başlayacağız. Bu böyle olduğunda zaten mali durumda da iyileştirme olacak. Sportif başarılarla birlikte, bu yükseliş perçinlenmiş olacak"

TRABZONSPOR FIFA KARARINI CAS'A TAŞIDI

Eğer genel kurul "devam değil", "tamam" derse sizce hukuki mücadele ne denli sekteye uğrar? Bu süreçle ilgili ne gibi bir zararı olur?

"Bir kumpas davası görülüyor Silivri'de. Bizlere bu operasyonu yapanlar hesap vermeye başladılar. Bu sürecin takibini yapanlar, o kumpas davasını ne kadar yakından takip ettiler. Kumpas davası, adeta bir turnusol kağıdı olmuştur; kimlerin davanın takipçisi olacağını ortaya koymuştur. Dolayısıyla bu kumpasın hesabını, en iyi kumpasa doğrudan maruz kalanlar sorabilir. Biz ürkmeyiz. Buradan size bir bilgi vereyim. Trabzonspor FIFA kararına karşı CAS'a başvurdu. Ali Bey UEFA ile dolaylı görüşüyormuş. Acaba haberi oldu mu?"

GÖNLÜMDEKİ BAŞKAN ADAYI ALİ KOÇ'TU AMA...

- Sizin de gönlünüzdeki başkan Ali Koç değil miydi? Koltuğunuzu gelecekte gönlünüz rahat bir şekilde devredebileceğiniz bir başka adayınız var mı?

"Hayır yok. Gönlümdeki başkan adayı Ali Koç'tu. Ancak bir şarta bağlıydı bu. Yargıtay kararının kesinleşmesinin ardından. Yargıtay kararı nerede? Ben her sabah "acaba hakkımızdaki karar onanacak mı, yoksa bozulacak mı; bu endişe ile uyanıyorum. Yeniden cezaevine girmekten korkum yok ama bu camia bu tablo ile yaşayamaz"

ALİ BEY KAÇAN ŞAMPİYONLUKTAN SORUMLU

-2015'deki genel kurulda, "Ali Koç'a rica ettim, Ali benim kardeşim gibidir. Bana söz verdi aday olacak. Sözünü yemez Ali Koç, yeter ki hazırlansın" dediniz. Ama bugün adaylığına tepki gösterdiniz bunun nedeni sanırım tam anlaşılmadı?

"Aslında çok da iyi anlaşıldı ancak tecahüli arif yapılmaktadır; yani biliniyor ama bilmemezlikten geliniyor. Bizim diğer adayın aday olmasıyla ilgili bir problemimiz yok. Fenerbahçe Spor Kulübü anayasası olan tüzükte başkan adayı olmak için şartlar açıktır. Bizim buradaki etik bulmadığımız nokta, 16-18 ay öncesinden aday olunarak, camianın sırtında doğal bir sopa olmayı tercih etmeleridir. Bu durum Fenerbahçe camiasında bölünmeye ve şampiyonluğun kaçmasına net olarak yol açmıştır"

İlgili Haberler