"Yıldırım'ın başımızın üstünde yeri vardır!"

"Yıldırım'ın başımızın üstünde yeri vardır!"
AKP ile Cumhur İttifakı adı altında ismi konmamış koalisyon yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine eski söylemleriyle çelişen açıklamalar yapmaya devam ediyor.

TBMM'de açıklamalarda bulunan Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, "Aday belirleme anlayışına egemen olan parti AK Parti'dir. Göstereceği aday kabul edilir. Binali Bey önemli bir isimdir. Binali Bey aday olursa başımın üzerine yeri vardır" diye konuştu. Yıldırım'ın aday olması için TBMM Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceğine yönelik tartışmalara da değinen Bahçeli, "Binali Bey'i aday olması istifa etmesi gerekir mi, gerekmez mi böyle bir tartışmaya sokmamak gerekir. Aday olursa Meclis Başkanlığı görevini bırakmasına gerek yok. Seçildiği gün Meclis Başkanlığı'ndan ayrılmış olur" ifadelerini kullandı.

"NEDİR BU BAYRAK, KİM KOYDU?' BURAYA DİYEBİLMİŞ MİDİR?"

Devlet Bahçeli, 28 Şubat 2107'de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın peşmerge reisi Mesud Barzani ile görüşmesini sert sözlerle değerlendirmişti.

Bahçeli, şunları söylemişti:

"Sayın Başbakan, Çankaya'da Barzani ile konuşurken, arkasına dönüp de 'Nedir bu bayrak, kim koydu?' buraya diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Ve Türkiye ne zamandır Irak'ın kuzeyinde bağımsızlık için referandum yapmaktan bahseden, tutuklu HDP'lilerin bırakılmasıyla ilgili görüş sarf eden peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır? Bizim Barzani'nin bayrağını vatan semalarında, Başbakanlık odalarında görmeye tahammülümüz kesinlikle yoktur. Bu şahıs önce PKK'ya desteğinin ve şehitlerimizin hesabını vermeli, Türkiye'ye kurduğu tuzakların bedelini ödemelidir. Türk milletine kefen biçen bir çürümüşün, Türkiye'de bir şey yokmuş gibi ağırlanması milli gururu incitmiş, milli vicdanı sarsmış ve rahatsız etmiştir. Bizim de buna onayımız yoktur, tepkimiz şiddetli ve tavizsizdir."

Devlet Bahçeli, Meclis'te yaptığı açıklamada, AKP ve MHP'nin 51 ilde aday belirleme çalışması yaptığını, 30 Büyükşehir içinde 3 tanesinde partisinin aday çıkarmayacağını, büyük iller üzerinde değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. CHP, HDP'nin aday çıkardığı yerlerde kim olursa olsun Cumhur İttifakı'nın adayının destekleneceğini belirten

Bahçeli, şunları söyledi:

"Osmaniye 51 ilin kapsamı içinde, ittifak yapmıyor jest diyorlar öyle bir şey yok. AK Parti de çıkartabilir biz de çıkartabiliriz. Biz zaten ilan ettik. Osmaniye jestin içinde değil jestle rest arasında farkı var. 1 Nisan günü Cumhur İttifakı çok güçlü bir şekilde uyanacak. Erzurum AK Parti 220 bin oy almış 24 Haziran'da biz 78 bin oy almışız aday bizden olsun demenin Cumhur ittifakı'yla bağdaşmaz adayların seçimidir. Denizli'de de böyledir."

Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: "Ne Andımızdan vazgeçeriz ne de cezaevlerinin tıka basa olduğu noktada herhangi tasarruftan vazgeçmeyiz ama gerçekçi olmamız lazım 50 milletvekilimiz var. AK Parti yaklaşım ortaya koysa."

İlgili Haberler