Yılın transferini doktorlar açıkladı! Aslan aradığı kaleciyi buldu

Yılın transferini doktorlar açıkladı! Aslan aradığı kaleciyi buldu
Çaykur Rizespor karşılaşmasında sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edilen Fernando Muslera ile ilgili heyecanlandıran açıklama yapıldı. Uruguaylı file bekçisinin yeni sezonun ortasında kaleyi Okan'dan devaralacağı ileri sürüldü. Aslan kale yerine diğer mevkilere takvviye yapacak. 

Galatasaray'un Uruguaylı file bekçisi Muslera'nın sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edilmiş ve 6-8 ay arası sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Geçtğimiz günlerde Florya'da görüntü veren, takım arkadaşlarının yanında olan Muslera, camianın takdirini bir kez daha kazanmıştı.

ŞİMDİDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADI 

Başarılı eldiven, dün de kaleci antrenörleri eşliğinde salonda beyin el göz sinir sistemi çalışması ve sahada blokaj tekniği çalışması gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılıların 34 yaşındaki kaleci iyileşene kadar tecrübeli bir kaleci almayı planlıyordu. Hatta Fatih Terim, tecrübeli yabancı bir eldiven alınması için talimat vermişti.

HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA 

Spor yaralanmaları uzmanı, Prof. Dr. Mehmet Erdil, "Sezonun son 4 haftası olduğu için, bazı dokunuşlarla sağlık ekibi biraz daha erkene çekmeye çalışabilir. Muslera'da kırığın kaynaması gerekecek. En az 6- 8 ay arası. Ancak Muslera'nın sağlık ekibi kontrolünde çalışmalara başladığını gördük. En azından refleksini kaybetmiyor. Belki daha erken; Kasım, Aralık gibi dönebilir. Ancak benim öngörüm devre arasında döneceği yönünde" dedi.

"MUSLERA DOĞRUSUNU YAPIYOR" 

"Muslera çok doğru bir şey yapıyor" diyen Erdil "Kaleci için üst taraftaki reflekslerin, kas gücü kaybının yaşanmaması çok önemli. Yani omuz sakatlığı, kalecilerde daha büyük problemlere yol açabilir. Alt tarafta, dizde, baldırda yaşanan sakatlıklar en azından üst tarafın çalışmasına imkan verir. Muslera da bunu iyi değerlendiriyor. Çok erken başladı, çok da hırslı görüyorum. Galatasaray'ın kaleci sorunu Muslera'nın hızlı dönüşüyle çözülecektir" diye konuştu.

"FALCAO KENDİNİ KORUMAYA ALMIŞ OLABİLİR" 

Radamel Falcao'nun daha büyük bir sakatlık yaşamamak adına kendini korumaya alabileceğine dikkat çeken Erdil, şu ifadeleri kullandı: "Falcao'nun durumu biraz daha farklı. Kas yaralanması var. Belli bir süre gerekecek ama Falcao'nun kendisine Türkiye'deki futbolculara göre biraz daha profesyonel baktığını düşünüyorum. Kendini daha kolay korumaya alıyor. Vücudunu çok daha iyi tanıyor. Belki de sakatlık bir seviye daha kötüye gelmesin diye korumacı davrandığını düşünüyorum" dedi.

Erdil "Burada en doğru bilgileri, Galatasaray'ın sağlık ekibi verecektir. Onlar da hızlı şekilde hazırlamaya çalışır ama sporcu ağrısı olduğunu söylerse sağlık ekibinin de çok fazla yapacağı bir şey kalmaz. Sporcu; kendini, vücudunu iyi tanıyor. Kronik sakatlıklarını iyi tanıyor. Dolayısıyla daha büyük sakatlıklar yaşamamak adına, özellikle kariyerinin son döneminde kendini korumaya alıyor olabilir" diye konuştu.

muslera-1.jpgmuslera-2.jpg