Yılmaz Özdil dolar sıkıntısını bitirecek ismi yazdı. Bir dönem Maliye Bakanı olan Unakıtan Afrikalı kılığındaki adamlara nasıl kandı? Gülmekten bayılacaksınız

Yılmaz Özdil dolar sıkıntısını bitirecek ismi yazdı. Bir dönem Maliye Bakanı olan Unakıtan Afrikalı kılığındaki adamlara nasıl kandı? Gülmekten bayılacaksınız
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Merkez Bankası başkanının bir gecede değiştirilmesini kendi üslubuyla eleştirdi. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kendini Somalili olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından kandırılmasını da hatırlatan Yılmaz Özdil, "Solüsyonlu dolar makinesi pazarlayan bu Afrikalı arkadaşlardan birini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirmekte fayda var." dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Merkez Bankası Başkanı’nın değiştirilmesini köşesine taşıdı.

Önce Afrikalı dolandırıcıların Türk bir mimarı "Solüsyonlu dolar makinesi" ile kandırmasını sonra da 2006 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Merkez Bankası Başkanı’nın Somalili olduğunu söyleyen dolandırıcılar tarafından kandırılmasını hatırlatan Özdil, Merkez Bankası’nın başına Afrikalı dolandırıcılardan birini getirilmesini önerdi.

Yılmaz Özdil, yazısında "Demem o ki… Solüsyonlu dolar makinesi pazarlayan bu Afrikalı arkadaşlardan birini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirmekte fayda var. Dolar 8 lira değil, 88 lira bile olsa hiç döviz sıkıntımız olmaz. Bas düğmesine, ver piyasaya." ifadelerini kullandı.

Özdil’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ve, şimdi sıkı durun lütfen…

2006 yılıydı.

Maliye bakanımız Kemal Unakıtan''dı.

Somali merkez bankası başkanı telefon etti, randevu istedi, randevu verildi, Ankara''ya geldiler.

Somali merkez bankası başkanının yanında bir Somalili, bir de Somali''de ticaret yapan Türk işadamı vardı, iki ülke ilişkileri açısından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanının da toplantıda bulunmasını rica ettiler.

Kemal Unakıtan hemen merkez bankası başkanımıza telefon etti, gelmesini istedi, merkez bankası başkanımız apar topar geldi.

Somali merkez bankası başkanı konuyu açtı, “Somali''nin uluslararası ödemelerini İsviçre üzerinden transfer ettiklerini, ama memnun olmadıklarını, bundan böyle Türkiye üzerinden transfer etmek istediklerini” anlattı.

Bizim taraf dinledi, çaylar kahveler içildi, Somali heyeti çıktı gitti.

Ertesi sabah rezalet patladı…

Somali heyeti sahteydi!

Somali''de merkez bankası bile yoktu.

Milli istihbaratın tespitlerine göre, toplantıdan sonra adeta buhar olan Somali heyetinde Somalili bile yoktu, ikisi Türk, biri Bulgar''dı.

Akp hükümetinin “para gelsin de nerden gelirse gelsin” felsefesi, “babalar gibi satarım” vizyonu, koskoca Türkiye Cumhuriyeti''ni işte böyle komik duruma düşürmüştü.

Sahte Somali heyetinin elbette bizim merkez bankasından bir kuruş bile alabilmesi mümkün değildi ama, maliye bakanımızla görüşme yapan resmi (!) heyet olarak, bu görüşmenin kendilerine kazandırdığı prestijle, kimleri nasıl tokatladıklarını Allah bilirdi!

Demem o ki…

Solüsyonlu dolar makinesi pazarlayan bu Afrikalı arkadaşlardan birini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirmekte fayda var.

Dolar 8 lira değil, 88 lira bile olsa hiç döviz sıkıntımız olmaz.

Bas düğmesine, ver piyasaya.

Ha bu arada unutmadan… Elimde az kullanılmış Alaaddin''in lambası var, Etiyopya''da bir antikacıdan almıştım, ovalıyorsun, dolar fışkırıyor, meraklısına 20 bin euroya bırakırım.”