Yine bir Banker Bilo vakası. Gerçeği öğrenince şaşkına döndüler

Yine bir Banker Bilo vakası. Gerçeği öğrenince şaşkına döndüler
Türk sanat tarihinin önemli filmlerinden biri olan Banker Bilo filmi, bu kez Osmaniye’de gerçek olduğu öğrenildi. İnsan kaçakçılarına para ödeyen 5 Afganistan uyruklu şahsın, Van’dan bindikleri otobüsten Osmaniye’de ‘burası İstanbul’ diye indirildikleri ortaya çıktı.

Yine bir Banker Bilo vakası. Gerçeği öğrenince şaşkına döndüler

Türk film tarihinin en önemli yapıtları arasında yer alan Banker Bilo filmi, gerçek hayatta da karşımıza çıkmaya devam ediyor. Daha önce birçok kez aynısı yaşanan olay, bu kez Osmaniye’de yaşandı.

DHA’ da yer alan habere göre Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince otogar civarında göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve düzensiz göçmenlerin doğudan batıya geçişlerinin engellenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Elde edilen bilgilere göre durumlarından şüphelenilen Afganistan uyruklu 5 kaçak göçmenin sorgularında, resmi makamlarca verilen kimlik belgelerinin olmadığı anlaşıldı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) incelemesinde göçmenlerin otogar karşısında yolcu otobüsünden indirildikleri belirlendi.

BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADILAR

Bu kişiler polise verdikleri ifadede, İran sınırında kaçakçılara kişi başı bin dolar vererek yasa dışı yollarla Van''dan ülkeye giriş yaptıklarını, bindirildikleri yolcu otobüsüyle de İstanbul''a götürüldüklerini zannettiklerini söyledi. Polis ekipleri, geldikleri yerin İstanbul değil Osmaniye olduğunu söyleyince de büyük şaşkınlık yaşadılar.

Göçmenlerin ifadesi üzerine otobüsün şoförleri Y.I. ve İ.H.E. ile muavin M.Y. gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında ''göçmen kaçakçılığı'' suçundan adli işlem yapıldı. Kaçak göçmenler ise sınır dışı işlemleri için Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi''ne teslim edildi. 

 

 

İlgili Haberler