Youtube Music'e beklenen özellik geldi

Youtube Music'e beklenen özellik geldi
Youtube Music uygulaması henüz kullanıcıların beklentisini karşılamaktan uzak görünse de şirket uygulamanın kullanılabilirliği için çaba gösteriyor. Şirket tarafından uygulamaya getirilen son yenilik ise müzikler arasında sıralama özelliği.

Youtube Music, çıktığı günden beri bazı kişiler için hayal kırıklığı olarak nitelendirilse de şirket uygulama üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kullanıcılardan gelen şikayetlerin çoğu, platformu aslında mükemmel hale getirecek özelliklerin hala getirilmemesi yönünde. Bunlardan biri de sıralama özelliği.

9to5Google’ın raporlarına göre şirket, YouTube Music uygulamasına sonunda sıralama özelliğini getirecek güncellemeyi yayınladı. Bu şekilde artık kullanıcılar şarkılarını veya çalma listelerini alfabetik veya ters alfabetik bir şekilde sıralayabilecekler. Bu güncellemeden önce ise sıralama otomatik olarak son eklenenlerden ilk eklenenlere doğru ilerleyecek şekilde ayarlanmıştı.

youtube-music.jpeg

Güncelleme, Android ve iOS platformlarında YouTube Music’in 3.29 versiyonunda bulunuyor ancak hala web istemcisine gelmiş görünmüyor. Bu arada belirtmekte fayda var ki özellik, telefonun belleğindeki müzikleri sıralamaya yardımcı olmuyor, yani yalnızca YouTube Music üzerinde kaydettiğiniz müzikleri sıralayabileceksiniz. Bunun için kitaplığa girdiğinizde herhangi bir bölüme tıklayarak açılan menüden nasıl bir sıralama istediğinizi seçiyorsunuz ve program size bu sıralamayı sunuyor.

Spotify, Tidal gibi uygulamalarla rekabetinin gölgesinde kalan YouTube Music, bu uygulamalarla rekabet edebilmek için elinden geleni yapıyor ancak pek yeterli gibi durmuyor.