40 yıllık Barçalı gibi

40 yıllık Barçalı gibi
Messi, Neymar, Suarez ve İniesta ile birlikte ilk 11’de forma giyen Arda, “Hayallerimin de ötesinde” dediği rüyasına kavuşurken, futbol otoritelerinden olumlu not aldı. Dünya yıldızlarıyla yan yana top koşturan milli oyuncumuz, takımın önemli bir parçası olacağını gösterdi

Haber: Aydın İşleyen
Milli gururumuz Arda Turan, Barcelona formasıyla ilk maçı olmasına büyük yıldızların yanında kendinden emin hareketleri ve ortaya koyduğu performansla “Bu takımda oynarım” mesajı verdi. Espanyol’a karşı 4-1 kazanılan Kral Kupası maçında 68 dakika sahada kalan milli oyuncumuz, göz kamaştırmasa da Messi, Neymar ve Suarez’in yanında hiç heyecanına yenik düşmemesi, kişiliğini ortaya koyarak oynaması ile futbol otoritelerinden de olumlu not aldı. Teknik Direktör Luis Enruqie’nin, lig maçı olmamasına rağmen dünya yıldızları Messi, Neymar ve Suaarez üçlüsünü birden sahaya sürmesi ve İniesta’nın yanında Rakitiç’in yerine Arda’ya ilk 11’de forma vermesi, milli oyuncumuz için çok önemli bir mesaj oldu. “İdolüm” dediği İniesta’nın yanında hiç yabancılık çekmeyen ve dünyanın 1 numarası olarak gösterilen Messi ile iyi anlaşan Arda Turan, savunmaya yaptığı katkı ile de forma için en şanslı isim olduğunu gösterdi.


Rahatım ve çok mutluyum
Barça’nın teknik patronu Luis Enrique Arda’nın performansından çok memnun olduğunu söylerken, Barcelona formasıyla ilk maçını oynayan Arda Turan da kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi. Çok sevinçli olduğunu dile getiren milli futbolcu, şunları söyledi: “Tabii ki bir heyecan oluyor ama rahattım. Maç da çok keyifli geçti, kazandığımız için çok mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Maç çok farklı bir şey. Yeniden bir şeyler göstermek istiyorsunuz. Takımımızda zaten dünyanın en iyileri oynuyor. İlk maçımda kazanmak çok önemliydi. Geriye de düştük, kazanamasaydık çok üzülürdüm” dedi.

İspanya Arda’yı konuşuyor
Barcelona’da ilk 11’de sahaya çıkıp 68 dakika oynayan Arda Turan, İspanyol basınından tam not aldı. Sport gazetesi, “Arda Turan, takımda sabit olacak” başlığı altında yaptığı yorumda, “Öyle görülüyor ki Luis Enrique onu çok fazla kullanacak çünkü Arda’nın oyun stilini seviyor. Arda’nın mücadeleci futbolu, üç dişe (Messi-Neymar-Suarez) yardım edecek. Barça, orta sahanın diğer kanadında bir Iniesta kazandı. Topu iyi kontrol eden, oyuna derinlik kazandıran, paslar veren Arda, sezonun belirleyici maçlarında Rakitic’in yerine ilk 11’de yer bulacaktır” ifadelerini kullandı. “Luis Enrique, büyük bir yıldız gibi başlangıç yapmaya layık olduğuna inandığı için Arda’yı ilk 11’de oynattı” diyen Sport, “Yavaş yavaş sahada varlığını hissettiren Arda, Messi ile sahada iyi bir uyum içinde olabileceğini gösterdi “değerlendirmesinde bulundu. El Mundo Deportivo gazetesi de “6 ay sonra nihayet Barça futbolcusu olarak sahaya çıktı ve öyle sıradan bir şekilde değil. Bir derbi maçında ve ilk 11’de” diye yazdı.