Yunanistan Türkleri de sokmuyor!

Mülteciler Pazarkule'den içeri alınmazken, şimdi de akla gelmeyecek uygulamaya başlandı. Örnek vereceğim vaka bunlardan biri.

Nazif Özaydın, bir vatandaşımız. Balat kökenli. Yılın bu zamanları yurt dışına çıkar bazı arkadaşlarıyla Atina'da tatil yapardı.

Nazif, her zamanki gibi çok önceden aldığı otobüs biletiyle seyahat şirketine gider. Amacı bileti çek ettirmektir. Kendisine "Türk pasaportu taşıyanlara da Yunanistan'a sokulmama emri verildiği" bildirilir. Aynı güzergahta iş yapan iki firma da aynı cevabı tekrarlar.

Düşmanlık

Öte yandan günün her saatinde, hatta her dakikasında Avrupa Birliği ülkelerinden Almanya, Fransa vb. yerlere gidebilmek çabasındaki mültecilere yapılanları izliyorsunuz. Onların durumu tam bir insanlık dramı. Kucaktaki bebekler, açlık ve susuzluğa daha ne kadar dayanabilirler.

Biz kapıları açana kadar 4 milyonun üstündeki insanı nasıl doyuruyorsunuz diye sormuyorlardı. Şimdi düşmanlıklarını daha ileri götürdüler, NATO'nun Türkiye'ye yardım kararını birtakım şartlara bağlamak için uğraştılar.

MİT'e alkış

Gördüğünüz gibi epey süre daha "Yalnız Kurt" kalmayı sürdüreceğiz. Bu arada, Putin'le görüşmelerden hâlâ bir şeyler ümit edenler varsa yanılgı içinde.

Son dönem en başarılı kuruluşumuzun Millî İstihbarat Teşkilatı olduğunu kabul etmeliyiz. Önceki gün gerçekleştirdikleri operasyon müthişti. Suriye rejiminin İdlib'deki üç üst düzey generali tek SİHA atışıyla etkisiz hâle getirildi. Başkan Hakan Fidan'ın şahsında bütün elemanlarını kutlamak boynumuzun borcu...

Bilgilendirme notu

Ataninemin müthiş bir teşhisi vardır; "Kırık-çıkıkların düzelmesi, insanın yaşıyla bağlantılıdır." Cumartesi günkü kontrollerimde bu sözünün haklılığını daha iyi anladım. Bir sonraki randevum 11 Mart'ta. Daha sonraki ne zaman olacak, ona da Ataninemin karar verdiğini anlıyoruz.

Böylece 73 gün sonra sokağa çıkacağım kesin. Durumumu merak eden dost, arkadaş ve okurlarıma bildirmek istedim. Herkese sağlıklı iyi günler...

Havanda su dövmek

Yaşar Usluer de kendi ameliyatı sonrası başarılı tarzını yakaladı:

"Saygıdeğer Burhan abi,

'Damdan düşenin hâlini damdan düşer anlar' misali, sizi çok iyi anlıyorum. Bugün daha iyiyim ama bu ay bahçemde aşı yapmam gereken meyveler ve üzüm bağları vardı. Bunları yapacak durumda değilim. Sizin de sayfanız boş kalmasın diye okurlarınızı bilgilendirmek için ağrılardan kıvranarak yazdığınızı biliyorum. Sağlık olmadan suyun bile tadı olmuyor. Bir an önce sıhhatinize kavuşmanızı gönülden dilerim. Allah sizi korusun ve okurlarınızdan mahrum etmesin.

Ayı ile

İnönü'nün 'Büyük devletlerle dost olmak, ayı ile yatağa girmeye benzer' sözünü bir kez daha yaşıyoruz. Suriye'de İran biraz uzak gibi dursa da ABD ve Rusya 'tavşana kaç, tazıya tut' politikasına devam ediyorlar. ABD bazı bölgelerden askerini çekse de PKK uzantıları PYD/YPG'ye silah ve para yardımını sürdürüyor. ABD'nin çekildiği yerlere bu örgütler yerleştiriliyor. ABD, Rusya ve İran'la ortak anlaşmalar yapıyoruz, hiç biri uymuyor. ABD ve Rusya'nın isteğiyle Barış Pınarı Harekâtı'nı durduruyoruz. 'Anlaşmalara uyulmazsa kaldığımız yerden devam ederiz' diyoruz ama askerlerimizi ani baskınlarla şehit ediyorlar. 10 bin rejim askeri etkisiz hale getirilse de şehit olanların yası diner mi? Türkiye ve sınırında kimine göre 5 milyon kimine göre 6 milyon kişiye bakıyoruz. Neden sonra mültecilere Avrupa yolunu açabildik. Onların yol açtığı işsizlik meselesi ise cabası.

Libya

Sizin de belirttiğiniz gibi 'Putin'in başımıza açtığı dertler' bu kadarla da bitmiyor. Libya'da korsan yönetimin arkasında da Kremlin var. Putin güdümündeki paralı askerler -Wagner- meşru yönetimi indirmek için kullanılıyor. Mevcut yönetimi bizden başka destekleyen yok. 'Deniz sınırı antlaşması' yaptık diye övünüyoruz ama Hafter tanımıyor. Bu durumda ne yapacağız? Yeniçağ yazarları, 'Libya'da askerlerimizin şehit olduğunu, sessiz/sedasız defnedildiğini yazdı.' Erdoğan, 'Libya'da birkaç şehidimiz var' demek mecburiyetinde kaldı. Kaç şehidimiz var, neden, kimden gizleniyor? Libya'da havanda su dövdüğümüzün farkında mıyız?

Çözüm

'Zararın neresinden dönersek kârdır' misali Suriye sınırına ördüğümüz duvarlara kaldığı yerden devam etmeliyiz. Libya'dan askerimizi geri çekmeliyiz.

Sevgi ve saygılarımla."

GÜNÜN SÖZÜ

Şehidin helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece, size hep tatlı gelecek. Bir şehit annesi

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları