Yunanistan'da altı Türk infaz edildi

Yunanistan'da altı Türk infaz edildi
Yunanistan'ın Lutsa bölgesinde dün gece gerçekleşen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Yunan medyası, saldırıda ölen 6 kişinin Türk olduğunu açıkladı.

Yunanistan’ın turistik bölgelerinden Lutsa’da dün gece bir otomobildekilere yönelik silahlı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi.

Yunan medyası saldırıda ölenlerin Türk olduğunu duyurdu.

Yerel saatle dün 19.00 sularında Arionos Caddesi’nde meydana gelen olayda araçtaki beş kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, bölgede olan bir diğer kişinin de ölü bulunduğu belirtildi.

Yunan medyası yetkililerin bir mafya hesaplaşması olabileceği ihtimali üzerinde durduğunu duyurdu.

screenshot-15.png

25 MERMİ KOVANI BULUNDU

Yunan televizyonu ERT, polislerin olay yerinde 9 milimetrelik 25 mermi kovanı bulunduğunu ve incelemelerin devam edildiğini açıklarken, bu silahların daha önce de kullanılmış olma ihtimalinin de incelendiğine dikkat çekildi.

Öte yandan Proto Thema gazetesi, öldürülenlerden birinin daha önce yasa dışı yollarla Yunanistan’a girmekten gözaltına alındığını belirtirken, Yunan polisinin diğer 5 kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığını duyurdu.

FRANSIZ KİMLİKLERİ DE OLDUĞU BELİRTİLDİ

Yunan medyası, öldürülenlerin Türk olduğunu ve aynı zamanda Fransız kimlik belgesi olduğunu bazı kaynaklara dayandırarak iddia etti. Polisler bu belgelerin orijinalliğini incelediklerini de açıkladı. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı şüphelenilen bu kişilerin Yunanistan ve Fransa’da aktif olduğu da öne sürüldü.

screenshot-13.png

“AYNI ÇETEDEN OLMAYABİLİRLER”

Proto Thema’ya konuşan bir kaynak, “Şu an aynı araçta ölü bulunanların aynı çeteden olup olmadığı bilinmiyor. Belki bazıları rakip çeteden olabilir” dedi.

SALDIRGANLARLA KURBANLAR BİRBİRİNİ TANIYOR OLABİLİR

Yunan medyasında yer alan haberlerde, saldırganların önce otomobile önden ateş açtığı daha sonra ise mavi renkli aracın yanlarını hedef alarak yolcuları ve şoförü öldürdükleri belirtildi. Yunan polisinin pusu ihtimali üzerinde durduğu ve saldırganlarla kurbanların birbirlerini tanıdığı ihtimaline ağırlık verdiği de kayıtlara geçti.

f50ll-axcaa6ljh.jpg

OTOMOBİLİN PLAKASI SAHTE ÇIKTI

İncelemeleri sürdüren Yunan polisi, mavi renkli otomobilin plakasının sahte olduğunu duyurdu. Aracın plakasının selobant ile tutturulduğunu tespit eden Yunan polisi araçta silah ya da uyuşturucu bulunmadığını da aktardı.

Yunan kaynaklar, “Polis, saldırganların olaydan sonra araca girerek silah ve diğer eşya ve uyuşturucuları almış olabileceğini düşünüyor” iddiasını da paylaştı.

ŞOFÖR ARAÇTAN ÇIKMAYI BAŞARMIŞ

Olay yerini analiz eden Yunan polisinden bir kaynak, şoförün saldırıdan kurtulduğunu ve araçtan çıkmayı başardığını fakat daha sonra ölü halde bulunduğunu belirtti.

Şoförün yakın mesafeden çok kez vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Öte yandan polisin bölgeyi ablukaya aldığı da açıklandı. Polisin, saldırganların kaçmış olabileceği bir otomobil ve bir motosiklet için arama başlattığı kaydedildi. Yetkililer liman ve havalimanlarına da haber vererek saldırganları yakalamaya çalıştıklarını duyurdu.

screenshot-20.png

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öldürülen kişilerin Türk polisince de tanınan ve geçmiş dönemde polisiye soruşturmalara hedef olan bir suç ağının fertleri olduğu öğrenildi. Ölenlerin, Türkiye’de de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya’da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu ileri sürüldü.

Öldürülen kişiler arasında Doruk B. ve diğer isimlerin söz konusu çete elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu kaydedildi. Maktullerin isimlerini gizli tutan Yunan polisinin çalışması devam ederken, o isimlerden Doruk B.’nin birkaç ay önce Oğuzhan H. ile polis takibinden kaçtığı, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde ormana kaçarak izini kaybettirdiği öğrenildi. Oğuzhan H. bir TIR kasasında kaçak olarak Gürcistan’a giderken İstanbul Organize Polisi tarafından sınır kapsında yakalanmış, Doruk B.’nin ise karayolu ile Yunanistan’a kaçtığı ileri sürülmüştü.

ÇETENİN FERTLERİNİN AKIBETLERİ

Firari olarak İtalya’da yaşayan ve İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle anılan suç ağı elebaşı Barış Boyun grubuna yönelik daha önce de yurt dışında saldırı gerçekleşmişti. Söz konusu saldırılarda Abazya’da Emircan Yılmaz, Gürcistan’da Edip Yalçın, Fransa’da Halil Ay vurulmuştu. Ay’ı öldüren Gülbey Dilsiz de kanlı bir eylemde öldürülmüştü.

f50sjvfxkaacmpd.jpg

İlgili Haberler