Zanaatın Ötesi sergisi

Zanaatın Ötesi sergisi
Kaybolma riski altındaki Anadolu zanaatlarının Türkiye ve Avrupa'da yaygınlaştırılması ve zanaatların geleceğe taşınması hedefiyle gerçekleştirilen 'Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara' Avrupa Birliği projesi, 28 Haziran tarihine kadar Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisi'nde saat 10.00-18.00 arası gezilebilir.

"Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara" projesinin sergi açılışında konuşma yapan Ahmet Misbah Demircan, "İnsanoğlunun geçmişten koparak geleceği inşa etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Türkiye Tasarım Vakfı''nın emeğinin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kadim Anadolu Zanaatlarının güncel tasarımlarla birleştiği örneklerin sergilendiği proje yurt dışından iş birliği yapılan kurumların katılımı ile gerçekleştirildi. Sergi hakkında düşüncelerini paylaşan Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gülname Turan: "Sergi, Türkiye Tasarım Vakfı''nın ''Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara'' Avrupa Birliği projesinin çıktısıdır. Projemiz uzun soluklu, 15 ay süren bir projedir. Sergimizde, Avrupalı tasarımcıların İznik Çiniciliği, Taş İşlemeciliği, Sedef Kakmacılık, Yorgancılık ve Keçecilik zanaatlarının güncel yaklaşımlarla yorumladıkları tasarımlar yer alıyor. Tasarımcılar Avrupa''dan, zanaatçılar ise Türkiye''den, farklı şehirlerden bu konuların en iyi ustalarıdır." dedi.

ında İznik Çiniciliği, Sedef Kakmacılık, Keçecilik, Taş İşlemeciliği ve Yorgancılık zanaatları bulunuyor.