Zinedine Zidane’dan kırılması zor rekor

Zinedine Zidane’dan kırılması zor rekor
İspanya La Liga’da şampiyonluğa uzanan Real Madrid’de teknik direktör Zinedine Zidane kırılması zor bir rekora imza attı. İspanyol devinde teknik direktör olarak 209 maça çıkan Zidane, gelen son şampiyonluk ile birlikte 11. Kupasını kazandı. Fransız teknik adam böylece çıktığı her 19 maçta 1 kupa kazanmış oldu.

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, teknik direktörlük kariyerinin 209. maçında 11. kupasını kazandı.

Fransız teknik adam, böylece her 19 maçta 1 kupa kazanarak Real Madrid tarihinin bu alanda en başarılı ismi oldu. Real Madrid tarihinin en çok kupa kazanan teknik direktörü ise 605 maçta 14 kupa kazanan Miguel Munoz…

Real Madrid’de hem teknik direktör hem de futbolcu olarak kupa kazanan isimlerse Munoz, Luis Molowny, Vicente del Bosque ile birlikte Zinedine Zidane oldu.

”BU ÖZEL ŞAMPİYONLUK TARİHE GEÇTİ”

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu. Şampiyonluğu yorumlayan Perez, “Karantina süreci, tüm takım için çok önemliydi. İyi çalıştırıldılar ve mentaliteleri, motivasyonları sadece şampiyonluğu kazanmaya odaklıydı. Kolay değildi, hepsi yüksek efor sarf etti. Bu özel şampiyonluk, Madrid’in tarihine geçti!” ifadelerini kullandı.

“ZIDANE, CENNETTEN NİMET”

Zidane için Real Madrid Başkanı, kısa olarak “Zinedine Zidane, cennetten bir nimet gibi! Yıllarca bizimle kalmasını istiyorum!” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler