Ziraat Bankası konut faizlerini düşürdü

Ziraat Bankası konut faizlerini düşürdü
Ziraat Bankası 10 yıllık konut kredisinde aylık kredi faizini 0.98'e indirdi. Faiz 500 bin TL'ye kadar olan krediler için geçerli olacak.

Ziraat Bankası Konut Kredisi faiz oranlarını indirdi. Bankadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Konut sektörü, doğrudan ve dolaylı olarak etkileme potansiyeline sahip olduğu birçok alt sektör ve ekonomiye sağladığı katma değerle ülkemiz için önemli sektörlerden biri olagelmiştir. Bu çerçevede, Bankamız gerek konutların üretim aşamasında yapı firmalarına kurumsal kredi, gerekse konutların satışında da alımların finansmanında finansal çözümler sunmaya devam etmektedir.

Ziraat Bankası, bugün öncü bir adım daha atarak 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık %0,98 olarak belirlemiştir.”

BAŞBAKAN YILDIRIM AÇIKLAMIŞTI

Geçen pazartesi günü Türkiye Bankalar Birliği'nin genel kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyurmuştu.

Genel Kurul'un ardından Başbakan ile bir araya gelen bankacıların konuyla ilgili detayları görüştüğü belirtilmişti.

Yıldırım, “Ziraat Bankası ve diğer bankalar konut stokunu azaltmak için kampanya başlatacak. Böylece çarkları konut sektöründe tekrar döndürmeye başlayacağız” açıklamasında bulunmuştu.