Trabzonspor taraftarına 40 gün hasret kalacak

Trabzonspor taraftarına 40 gün hasret kalacak
Fırtına, Gaziantepspor maçındaki olaylar nedeniyle aldığı 2 maçlık cezasını çekip, 50 gün sonra Antalya önünde kavuştuğu seyircisine yine veda ediyor

Karadeniz ekibi, geçen yıldan kalan cezası nedeniyle, kupada yarın yapacağı Gaziantep maçını cezasız oynayacak  .

Yönetim değişikliğiyle birlikte birçok sorunu giderilen ve 3-0’lık Antalyaspor galibiyetiyle moralleri tavan yapan Trabzonspor, taraftarına yine veda edecek. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde başı cezalardan kurtulmayan bordo-mavililer, o dönemden kalan cezalardan birinin faturasını yarın ödeyecek. 1 Kasım seçimleri nedeniyle ligde 28 Ekim Çarşamba günü oynanan Gaziantep maçındaki hakem olayları nedeniyle 2 maç ceza alan ve bunları Eskişehir ile G.Birliği maçlarında çekip, Antalya önünde taraftarıyla buluşan Fırtına’nın sevinci, sadece 90 dakika sürdü. Karadeniz ekibi, Türkiye Kupası’nda geçen sezondan kalan 1 maçlık seyircisiz oynama cezasını yarın oynayacağı Gaziantepspor maçında çekecek. Ancak Trabzonspor’un hasreti bir maçla sınırlı kalmayacak.İlk yarının son haftasını Kasımpaşa deplasmanında kapatacak olan Karadeniz ekibi yaklaşık 40 gün daha taraftar hasreti çekecek. 16 Ocak’ta başlayacak olan 2. devrenin ilk haftasını da Bursaspor deplasmanında geçirecek olan Fırtına, taraftarıyla ligin 19. haftasında Beşiktaş maçında kucaklaşacak. Çünkü Trabzonspor, geçen sezon sahasında Sivasspor maçında 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Futbol Disiplin Talimatı’nın aldığı bu cezayı yine Futbol Disiplin Talimatı’nın 4. maddesi gereği aynı kategoride yani kupada çekecek.

 

Şampiyonluk için içeride kazanmalıyız

Avnİ Aker’de hiç yenilmeyen Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, takımının iç sahada ortaya koyduğu performansın önemine dikkati çekerek, 3 maçtaki 9 puanın ciddi bir başarı olduğunu söyledi. Tekelioğlu, yaptığı açıklamada, “İlk iki maçı seyircisiz oynadık. Antalyaspor galibiyetini taraftarımızın önünde aldık. Bu dönemde takımın içinde bulunduğu durumu herkes biliyor. Trabzonspor, bu ortalamayı ligde yakalasa şampiyon olur. Bence şampiyonluğun yolu deplasmandan değil, iç sahadan geçer” şeklinde konuştu.