Bunu yapan milyonlarca ev sahibi yandı 'Devlet teker teker ceza yazmaya başladı'

Bunu yapan milyonlarca ev sahibi yandı 'Devlet teker teker ceza yazmaya başladı'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca ev sahibini ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bunu yapan milyonlarca ev sahibi yandı. Devlet teker teker ceza yazmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gayrimenkul sahiplerini uyardı. Vergi dışı bırakılmanın önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmaların bir parçası olarak, kira gelirlerinin detaylı bir denetim altında olduğunu açıkladı.

TİTİZLİKLE TEK TEK İNCELENDİ

ecknpn1xyaexfsx-cw7n.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul sahiplerinin kira gelirlerini doğru beyan etmeleri için yapılan denetim çalışmalarının devam ettiğini ve vergi dışı bırakmayı önlemek amacıyla çaba harcandığını açıkladı. Bakan Şimşek, kira gelirlerinin beyan döneminin yaklaştığını vurgulayarak, "Bu yılın mart ayında kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin kira gelirleri titizlikle incelendi." dedi.

GELİRLERİ TESPİT EDİLDİ

s-9835-1.jpg

Geçen yıl yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Bakan Şimşek, banka ve tapu kayıtları gibi kamu kurumlarından alınan verilerle mükelleflerin beyan dışı bıraktıkları gelirlerin tespit edildiğini ve beyanname vermelerinin sağlandığını ifade etti. Şimşek, vergi uyumunu artırmak için yasal işlemler öncesinde mükelleflere kısa mesaj yoluyla hatırlatmalar yapıldığını ve bu kapsamda 200 bin mükellefe mesaj gönderildiğini söyledi.

EV SAHİPLERİ DİKKAT

Bakan Şimşek, bu hatırlatmalara rağmen geri dönüş sağlamayan mükelleflerin izaha ve gönüllü uyuma davet edildiğini belirterek, 2023 yılında kira gelirleriyle ilgili 1 milyon 719 bin 315 beyanname alındığını açıkladı. Kira gelirleriyle ilgili çalışmaların bu yıl daha da geliştirilerek sürdüğünü belirten Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mart ayındaki beyan döneminden önce gayrimenkul sahiplerinin kira gelirlerini doğru bir şekilde beyan etmeye yönelik çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

kefillerle-zam-pazarligi-yapiyorlar-dd04c63b.jpg

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı istatistikleri de dikkate alarak tapu ve nüfus verilerini incelediklerini ve kira geliri potansiyeline sahip 4,5 milyon konutu analiz ettiklerini ifade etti. Beyan dönemi öncesinde yapılan hatırlatmalara ek olarak, beyannamelerinde uyumsuzluk olan veya hiç beyanname vermeyen mükelleflere yönelik yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti.

Bakan Şimşek, kira gelirleriyle ilgili beyannamelerin vergi dairesine gitmeden Hazır Beyan Sistemi kullanılarak elektronik ortamda verilebileceğini hatırlatarak, 2023 yılında 1 milyon 578 bin 932 mükellefin bu sistemden yararlandığını ifade etti.

Mükellefleri 2023 yılı kira gelirlerini evlerinden veya internet bağlantısı olan herhangi bir ortamdan elektronik ortamda kolayca beyan etmeye davet eden Şimşek, 2024 yılında yapılacak kapsamlı kira denetimlerinin kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli bir adım olduğunu belirtti ve vatandaşlardan yapılan denetimlere destek vermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.