Bu ayakkabı 21 bin lira. Yoksulun 4 maaşı zenginin 1 ayakkabısı. Sebep olanlar utansın

Bu ayakkabı 21 bin lira. Yoksulun 4 maaşı zenginin 1 ayakkabısı. Sebep olanlar utansın
20 bin 818 TL olarak belirlenen yoksulluk sınırının Beymen’de bir ayakkabının fiyatına denk gelmesi dikkat çekti. Dolar ve eurodaki artış sonrası yurtdışı fiyatı çok artmayan ayakkabıların Türkiye satış fiyatı 4 asgari ücrete denk geldi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizle beraber zengin ile fakir arasındaki fark giderek arttı. Son verilere göre açlık sınırı 6 bin 391 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’ye yükseldi.

Yoksulluk sınırı olarak belirlenen 20 bin 818 TL’nin Beymen’de satılan bir ayakkabıyla aynı olması ise dikkat çekti.

Ayakkabının yurtdışı satış fiyatı 1154 Euro civarına denk gelirken dolar ve eurodaki artış sonrası ayakkabının Türkiye’de satış fiyatı 4 asgari ücretlinin maaşına eşit konuma geldi.

Marka ayakkabıların satıldığı Beymen’in internet sitesinde yer alan bazı ayakkabıların fiyatı şöyle:

SON RAKAMLARI TÜRK-İŞ AÇIKLADI
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) geçtiğimiz ay açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

Yayınlanan sonuçlara göre, göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 6 bin 391,17 TL''ye, yoksulluk sınırı 20 bin 818,14 TL''ye ve bekâr bir çalışanın ''yaşama maliyeti'' ise aylık 8 bin 313,12 TL''ye yükseldi.

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 20 bin 818 lira olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 8 bin 313 lira olarak belirlendi.

İlgili Haberler