"Türkiye'deki mültecilerin kaçı Suriye'nin istihbarat elemanı?"

"Türkiye'deki mültecilerin kaçı Suriye'nin istihbarat elemanı?"
TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyeli mülteciler arasında ne kadar Suriye istihbaratı elemanı olduğu bilinmediğine dikkat çekti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Meclis’teli 2019 yılı Bütçe Görüşmeleri’nde MİT’in bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MİT’in, FETÖ tarafından tarihte görülmemiş bir darbe aldığını belirten Özdağ, “Türkiye sırrı olmayan bir ülke konumuna gelmiştir” dedi.

Yeniden yapılanmanın zorunlu olduğunu belirten Özdağ, Türkiye’nin karşılaşacağı tehditlerin büyük bölümünün Orta Doğu’dan geleceğini belirtti.

Sayıları resmi açıklamalara göre yaklaşık 4 milyonu bulan Suriyeli mültecilere dikkat çeken Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu Suriyeliler içinde ne kadar Suriye istihbarat elemanı olduğu bilinmemektedir. Suriye istihbaratı ne yazık ki Türkiye’de büyük operasyonlara imza atmış bir istihbarattır. Keban Barajı’nı havaya uçuruyorlardı, son anda engellendi. Ama Yahşiyan’daki TNT tesislerinin havaya uçurulması ne yazık ki önlenemedi. Bunu yaparken de bir DEV-Yol ve TKP elemanlarını kullandılar.

Suriye iç savaş başladığı zamandan sonra bile Reyhanlı’da 20013’te gerçekleştirilen saldırıda 13 kişi öldü. Bunu yapan Suriye istihbaratına çalışan Yusuf Nazik ve ekibiydi. Nazik Antakya doğumluydu.

Şimdi Türkiye’de 3.5 milyonu aşkın Suriyelinin kaçının Suriye hükümetinin ödeme listesinde olduğu bilinmemektedir. Bu durum MİT’in önüne çok zor bir görev koyuyor”

İlgili Haberler