Erdoğan: “F-35 projesi çökmeye mahkumdur”

Erdoğan: “F-35 projesi çökmeye mahkumdur”
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ankara-Washington hattında yaşanan S-400 ve F-35 krizine ilişkin, “Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen IDEF'19 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın açılışına katılarak konuşma yaptı. Erdoğan, Ankara-Washington hattında yaşanan S-400 ve F-35 krizine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, “Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur.Rusya ile vardığımız S400 anlaşmasının gerisinde işte böyle bir süreç vardır. Daha da önemlisi kendi hava sistemlerini üretme konusunda hızlı bir şekilde yol alıyoruz. F35'ler konusunda da benzer bir haksızlığa daha doğrusu bir dayatmaya maruz kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamasının detayları şu şekilde:

“Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur. Rusya ile vardığımız S400 anlaşmasının gerisinde işte böyle bir süreç vardır. Daha da önemlisi kendi hava sistemlerini üretme konusunda hızlı bir şekilde yol alıyoruz. F35'ler konusunda da benzer bir haksızlığa daha doğrusu bir dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların hâlâ bu işin sonucunun nereye varacağını göremediğini görüyoruz. Biz milli muharebe uçağımızı üretecek adımlarımızı da atamaya başladık. Uçaklarımızda kullandığımız bombaları bize vermemek için kırk takla atanlar ürettiklerimiz karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar”