Binali Yıldırım Diyarbakır'da Kürtçe konuştu

Binali Yıldırım Diyarbakır'da Kürtçe konuştu
Diyarbakır'ı ziyaret eden AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kendisini dinlemeye gelenleri Kürtçe konuşarak selamladı.

Sivas'ın ardından Diyarbakır'a geçen AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, burada Kürtçe konuştu. Kendisini dinlemeye gelen kalabalıktan yerel seçim için destek isteyen Yıldırım, Kürtçe olarak "Bayramınız kutlu olsun. Günaydın, nasılsınız?" anlamına gelen ifadeler kullandı.

Binali Yıldırım'a Diyarbakır temaslarında Mehdi Eker de eşlik etti. Yıldırım'ın önündeki not kağıdına bakarak Kürtçe konuşmaya başlaması sırasında kalabalıktan zılgıt sesleri yükselirken söz konusu video; PKK ve Barzani'ye yakın haber siteleri tarafından sosyal medyaya servis edildi.

"TBMM'NİN KURULUŞUNDA 'KÜRDİSTAN' MEBUSU DA VARDI"

Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da Kürtçe başladığı konuşması büyük ilgi görürken, dikkat çeken bir diğer nokta 'Kürdistan Mebusu' detayı oldu.

Yıldırım, Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda Atatürk tarafından davet edilenler arasında "Kürdistan mebusunun da olduğunu" söyledi.

Binali Yıldırım, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş yıllarında bile Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcilerinin arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı, Anadolu’nun her tarafından temsilci vardı” diye devam etti.

 

İlgili Haberler