Cathay Pacific'ten skandal korona virüs kararı. Korona insan mı ayırıyor

Cathay Pacific'ten skandal korona virüs kararı. Korona insan mı ayırıyor
Yeni tip korona virüs salgını önlemleri kapsamında havayolu şirketleri maske takmanın zorunluğu olduğunu açıklamıştı. 2019 yılında dünyanın en iyi dördüncü havayolu şirketi seçilen Cathay Pacific ise tartışma yaratacak bir karara imza attı. Ünlü havayolu şirketi, Business Class yolcuları için maske şartının kaldırıldığını açıkladı.

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre, Hong Kong merkezli havayolu olan Cathay Pacific, uçuş ekibine yeni uçuş kurallarının yer aldığı bildiriyi gönderdi. Gönderilen kurallardan biri ise çok tepki çekti.

Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific, tartışma yaratan bir karara imza atarak business class'ta seyahat eden yolcuların uçuş sırasında maskelerini çıkartabileceğini bildirdi.

EKİBE BİLDİRİ GÖNDERİLDİ

Bildiride, “Bu gönderilen bildiri, ekibimizin yolcuların hangi durumlarda maske takmaktan muaf tutulacağını öğrenmesi için hazırlandı. Yolcular bir şey yemek veya içmek gibi aktiviteler dışında sosyal mesafeyi sağlamazlarsa maske takmak zorundalar” ifadeleri kullanıldı.

“MASKE TAKMAKTAN MUAFLAR”

Yayınlanan bildiriden sonra açıklamada bulunan Cathay Pacific sözcüsü, “Business class'taki koltuk araları daha geniş. Buradaki yolcular uzandıklarında bile birbirlerine yaklaşmıyorlar. O sebeple maske takmaktan muaflar” diye konuştu.

HAVAYOLU AÇIKLAMA YAPTI

2019 yılında Skytrax tarafından dünyanın en iyi dördüncü havayolu şirketi seçilen ve daha önce defalarca dünyanın en iyi havayolu şirketi ödülünü kazanan Cathay Pacific ayrıca, filosunda yer alan uçaklarda, "virüs ve bakteriler dahil toz parçacıklarının yüzde 99,9999'unu filtreleyebilen" yüksek teknolojik sistem bulunduğunu belirtti.