Edebiyatçı yazar Rasim Özdenören vefat etti

Edebiyatçı yazar Rasim Özdenören vefat etti
Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Rasim Özdenören, 82 yaşında, hayatını kaybetti.

"Çok Sesli Bir Ölüm", "Çözülme", "Gül Yetiştiren Adam", "Denize Açılan Kapı", "Uyumsuzlar" ve "Kent İlişkileri"nin de aralarında bulunduğu çok sayıda önemli esere imza atan yazar, Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biriydi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rasim Özdenören''in vefat haberini "Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam''ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah''tan rahmet diliyoruz" mesajıyla duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Özdenören için taziye mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da başsağlığı mesajı yayınladı.

Şair Alaeddin Özdenören''in ikiz kardeşi olan yazar, İstanbullu mühendis Hakkı Özdenören ile Kahramanmaraşlı Ayşe Hanım''ın oğlu olarak 1940''ta Maraş''ta dünyaya geldi.

Özdenören, 1967''de ilk kitabı "Hastalar ve Işıklar"ın ardından 1973''te "Çözülme", 1974''te "Çok Sesli Bir Ölüm" adlı kitaplarını okuyucuyla buluşturdu. Prag''da yapılan Uluslararası TV Filmleri Yarışması''nda Jüri Özel Ödülü''nü kazanan Çok Sesli Bir Ölüm 1984''te, Çözülme ise 1973''te, televizyona film olarak uyarlandı.

Yazarın "Çarpılmışlar" kitabı 1977''de, "Gül Yetiştiren Adam" romanı 1979''da, "Denize Açılan Kapı" eseri 1983''te, Hz. Yusuf kıssasından yola çıkarak kaleme aldığı "Kuyu" 1999''da, "Ansızın Yola Çıkmak" ile "Hışırtı" 2000''de, "Toz" ise 2002''de okuyucuyla buluştu.

Rasim Özdenören''in, Türk edebiyatına damga vuran Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay''dan oluşan 7 güzel adam arasında yer aldığı belirtiliyordu.

Bütün eserleri İz Yayıncılık''tan çıkan usta isim en son aylık yayımlanan Hece dergisinin yayın yönetmenliğini üstlenmişti.

Rasim Özdenören''in naaşı, bugün Eyüp Sultan Camii''nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.