Şehide saygı bu mu. Mezar taşını masa yaptılar. Yazıklar olsun

Şehide saygı bu mu. Mezar taşını masa yaptılar. Yazıklar olsun
Trabzon’un Köprübaşı ilçesindeki Harmantepe Şehitliği'nin içler acısı hali yürek burktu. Harabeye dönen şehitlikte mezat taşlarının masa yapıldığı, kırılan mermerlerin etrafa saçıldığı görüldü.

Tamiratın yapılması için hale edilen şehitlik harabeye döndü. Mezar taşlarının masa yapıldığı isimlerin yer aldığı mermerler kırılıp etrafa saçılmış, kullanılmak üzere çıkarılan onlarca torba çimento ise donmuş durumda.

29 Haziran tarihinde anma töreni yapılacak olan Harmantepe şehitliğinin bu hale getirilmesi ise tepkilere neden oldu. Vali Ustaoğlu geçtiğimiz yıl bu şehitliğin adına yakışır bir şekilde yapılacağını söylemişti.

Harmantepe şehitliğinde yaşları 16 ile 18 arasında değişen askerlerimiz yatıyor. Çanakkale''den Konya’ya kadar çeşitli illerinizden onlarca şehidin defnedildiği mezarlığın son hali "Şehide saygı bu mu?" dedirtti.

ŞEHİTLİĞİN TARİHÇESİ

Trabzon''un Köprübaşı ilçesinde bulunan Harmantepe Şehitliği 1916 tarihinde yapıldı. 157 şehit kabrinin bulunduğu Şehitliğin hikayesi ise şöyle:

29 Haziran 1916’da Harmantepe-Kabanbaşı hattında 36 saat süren muharebelerde 60. Alayımız topçu atışı ve süngü hücumu ile Rus Kuvvetlerini Avulota kadar püskürtmüştür. Bu çatışmalarda şehit olan 7 zabit ve 150 neferin cenazesi buraya defnedildi. Şehitlikte her yıl 29 Haziranda anma törenleri düzenlenmektedir.

İlgili Haberler