İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı

İngiltere Merkez Bankası faiz artırdı
Dünyanın en büyük ekonomilerinden İngiltere de faiz arttırdı. İngiltere Merkez Bankası, böylece Covid-19 salgınından bu yana faiz artıran ilk büyük banka oldu.

Dünyanın en büyük ekonomisinden biri salak mı niye böyle yapıyor. Demek ki bunlar ekonominin kitabını okumamışlar

Paramedya''nın haberine göre, dünyanın en büyük ekonomilerinden İngiltere’de faiz arttırdı. İngiltere Merkez Bankası, böylece Covid-19 salgınından bu yana faiz artıran ilk büyük banka oldu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), faizi 15 baz puan artırarak yüzde 0,1’den yüzde 0,25’e yükseltti. Analistler, bankanın faizde değişikliğe gitmesini beklemiyordu. Kurul, 875 milyar sterlin seviyesindeki varlık alım programını değiştirmedi. Kararın 8’e 1 oy çokluğuyla alındığı kaydedildi.

Karar ile BoE böylece geçen yıl korona virüs salgının ortaya çıkmasından bu yana dünya genelinde faizleri artıran ilk büyük merkez bankası oldu. Bankadan yapılan açıklamada, para politikasında bir miktar ‘ılımlı sıkılaşma’ olabileceği belirtildi.

Açıklamada enflasyonun nisan ayında yüzde 6 civarına yükselerek zirve yapacağı öngörüsünde bulunuldu. Kararın ardından Euro/Sterlin 0,8464 ile son 2,5 haftanın en düşük seviyesini gördü.

İngiltere’nin 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 0,731’den yüzde 0,802 seviyesine geldi. İngiltere Merkez Bankası, en son Ağustos 2018’de faiz artırım kararı almıştı. Ülkede dün açıklanan verilere göre, enflasyon, yüzde 5,1 ile 2011 yılının eylül ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

İlgili Haberler