Otogarda espirili bir dille aşıya çağırdı. Bunun neresine soruşturma açtınız

Otogarda espirili bir dille aşıya çağırdı. Bunun neresine soruşturma açtınız
Kütahya Otogarı'ndaki vatandaşları esprili bir şekilde aşı olmaya davet eden sağlık personeli hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'nce idari soruşturma başlatıldı.

Otogarda Sinovac, BioNTech diye espirili bir dille aşıya çağıran sağlıkçıya soruşturma açıldı

Kütahya otobüs terminalinde aşı standında görevli sağlık personeli “Sinovac ve Biontech” diye bağırarak vatandaşları esprili şekilde aşı olmaya davet etmişti. İl Sağlık Müdürlüğü aşı isimlerini söyleyerek bağırmasının ‘maksadını aşan ve yanlış algı’ yarattığı belirterek idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Türkiye’de Eskişehir ve Ağrı’dan sonra en yüksek vaka sayısına sahip olan Kütahya’da, İl Sağlık Müdürlüğü’nce şehirlerarası otobüs terminaline mobil aşı birimi kuruldu.

Otogarın içinde kurulan stantta görevli sağlık personeli, ‘İstanbul ve Adana’ diye bağırarak müşteri toplayan yakınlarındaki firma görevlileri gibi “Sinovac ve Biontech” diye aşı isimlerini sayarak bağırdı. Stant önündeki bu anlar ise bir kişi tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

SAĞLIK PERSONELİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyaya viral olmasının ardından Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, mobil aşı biriminde görevli sağlık personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Personelin aşı isimlerini söyleyerek bağırmasının ‘maksadını aşan ve yanlış algı’ yarattığı belirtilen yazılı açıklamada, “Kütahya otobüs terminali aşı uygulama merkezindeki görevli sağlık personelinin, bulundukları ortamda otobüs firması görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptıkları şakalaşmanın cep telefonu ile çekilerek çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlandığı görülmüştür. Maksadı aşan, yanlış algı ve anlaşılmalara sebebiyet veren personelle ilgili gerekli idari soruşturma başlatılmış olup sonucu hakkında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

KÜTAHYA’DAKİ AŞI DURUMU

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 19-25 Haziran haftası risk haritasına göre 102,48 vaka oranıyla Kütahya, Eskişehir ve Ağrı’dan sonra Türkiye’de en yüksek vaka sayısında üçüncü sırada yer alıyor. 580 bin nüfusa sahip kentte 276 bin 784 kişiye birinci doz, 133 bin 6 kişiye ise ikinci doz aşı yapıldı. Kentte toplam aşılama sayısı ise 416 bin 30’a ulaştı.