Yunanistan'da feribot yandı 1'i Türk 11 kişi kayıp

Yunanistan'da feribot yandı 1'i Türk 11 kişi kayıp
Yunanistan’ın Igoumenitsa Limanı'ndan İtalya'nın Brindisi Limanı'na seferini gerçekleştiren feribot yandı. Toplam 290 yolcunun bulunduğu feribotta ulaşılamayan 11 yolcudan birinin Türk olduğu belirtildi.

Yunanistan'da feribot yandı 1'i Türk 11 kişi kayıp

İHA''nın haberine göre, İtalya''ya gitmek üzere Yunanistan''ın Igoumenitsa kentinden ayrılan ve Korfu Adası yakınlarında alevlere teslim olan feribotta arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, feribottaki 278 kişinin kimliğinin tespit edildiği, kayıplardan 1''inin Türk olduğu bildirildi. Bölgede 1 helikopterin mahsur kalanları hava yoluyla tahliye edebilmek için hazırda bekletildiği aktarıldı. 

Grimaldi Lines şirketi tarafından yapılan açıklamada ise gemideki 14 kişinin kayıp durumda olduğu, 6''sının kimliğinin belirlendiği, 8''inin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

Feribottan tahliye edilenler Korfu''ya götürülürken, yerel sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre solunum sorunları olan 1 kişi hastaneye kaldırıldı. Kurtarma operasyonuna en az 3 Yunan sahil güvenlik gemisi, İtalyan devriye botu Monte Sperone katılıyor. Yangının nedeni henüz bilinmezken, feribotun kalkıştan yaklaşık 9 saat sonra Brindisi limanına ulaşması planlanıyordu.

Toplam 290 yolcunun bulunduğu feribotta 1''i Türk 11 yolcuya ulaşılamadığı bildirilirken, yolcular arasında 25 Türk vatandaşı da bulunduğu ve hepsinin durumun iyi olduğu açıklandı.

“HERŞEYİMİZ YANDI”

Gemide bulunan Türk iş adamı Fahri Özgen olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Dün akşam Yunanistan’dan gemi hareket etti. Aradan 2-2 buçuk saat sonra haliyle birçok insan istirahate çekildi. Çok geçmeden bir anons yapıldı ve herkesi toplanma alanlarına yönettiler. Herkes belirtilen alanlara toplandı. Ardından can yelekleri dağıtıldı. Haliyle bir panik hali oluştu. Bir yandan da duman kokusu hissedilmeye başladı. Çok geçmeden duman yoğunluğunu artırınca herkesi güverteye açık alana çıkardılar” dedi.

Alevlerin güverteye ilerlemesinin ardından tahliyelere başlandığını belirten Özgen, “Filikalar çok yetersizdi. 2 filika vardı ama insan sayısı çok daha fazlaydı. Bu arada gemide elektrik kesintisi yaşandı ve denizin orasında kaldık. Alevler insanlara çok yaklaşmıştı ve etrafta tek bir yardım kuvveti yoktu” ifadelerine yer verdi. Özgen Panik nedeniyle denize atlayanlar olduğunu ifade ederek, “Korkunç bir andı. Saatler sonra bir İtalyan askeri gemisi insanları Korfu Adası’na doğru tahliye etmeye başladı. Şu an Korfu’dayız. Her şeyimiz gemide yandı. Arabam, param, pasaportum her şeyim yandı” dedi.