Yangın söndürme helikopteri denize düştü

Yangın söndürme helikopteri denize düştü
Yunanistan'ın Sisam Adası'ndaki Palaiohori Bölgesi'nde çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopter Ege Denizi'ne düştü. Helikopterde bulunan 2 kişi kurtarıldı, diğer ikisi için arama çalışmaları sürüyor.

OdaTV''nin haberine göre, Aydın’ın Kuşadası ilçesi karşısındaki Sisam (Samos) Adası’nda öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına müdahale eden helikopterlerden birinin düştüğü belirtildi. Helikopterin pilotu ve bir personel kurtarıldı, iki kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan''ın yaz aylarında artan orman yangınları ile mücadele için Ukrayna''dan kiraladığı "Mi 8" tipi helikopter, Agiou Mina açıklarında denize düştü. Yunan Devlet Televizyonu ERT''nin haberine göre, Ada''nın Palaiohori Bölgesi''nde çıkan orman yangınının söndürülmesi için çalışan helikopterde biri Romanyalı, ikisi Moldovyalı, biri Yunan toplam 4 görevli bulunuyordu.

Sahil Güvenlik birimleri, helikopterle denize düşen 2 kişiyi kurtardı. Diğer 2 kişi için ise arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Bölgede çıkan yangın ise devam ediyor.